Partizan ima problem sa Kanuteom, traži 12 plata za raskid ugovora

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 18:53

Defanzivni vezista ne želi tako lako iz Humske

Ide iz Partizana Aleksa Janković, a njegovim putem mogao bi da krene i Frank Kanute ukoliko se sa rukovodstvom crno-belih dogovori o sporazumnom raskidu ugovora. Međutim, biće to ozbiljno težak posao za ljude iz Humske, pošto defanzivni vezista iz Senegala traži da mu se isplati još 12 plata, odnosno jedna od preostale dve godine važećeg ugovora sa srpskim vicešampionom.

Ovu informaciju preneo je portal Telegraf, uz dodatak da su Frank Kanute i Partizan još početkom leta pregovarali o sporazumnom raskidu, ali da do dogovora ni tada nije došlo. Naime, momak pristigao u eri Igora Duljaja zahtevao je da mu se isplate još četiri plate, dok su u Humskoj verovali da mogu da prođu jeftinije, isplatom mesečnih naknada koje je do tada zaradio iskusni Afrikanac.

Izabrane vesti

Kanute je odradio prvi deo priprema sa timom Aleksandra Stanojevića u Sloveniji, ali je precrtan za turnir u Moskvi. Tada je dobio jasan signal da neće biti deo takmičarskog tima, pa su pregovori dve strane postali sve teži. Svestan da ima dobar ugovor u Humskoj Kanute je, prema pisanju Telegrafa, odbio ponude sa Kipra i iz Mađarske.

A potom je povećao zahteve i na jednom od poslednjih sastanka čelnicima kluba rekao da zahteva isplatu 12 plata, i da će u tom slučaju staviti potpis na sporazumni raskid ugovora. U ovom trenutka kada crno-belima na sportskom planu ne ide dobro, i igraju meč vredan opstanka na evropskoj sceni u Gentu, jasno je da im Frank Kanute predstavlja dodatni kamen oko vrata.

Frank Kanute je stigao u Partizan jula prošle godine iz Serkl Briža. Pre toga se afirmisao u redovima francuskog Sošoa, gde je zapao za oko brojnim stručnjacima i agentima. Između ostalih i ljudima koji su ga preporučili Partizanu.

Na početku mandata je bio solidan. Nagovestio da bi mogao da bude solidno pojačanje, ali brzo je izgubio status standardnog prvotimca. Za Partizan je odigrao 22 utakmice.


tagovi

Frank Kanute

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara