Kalulu i Carević (©Starsport)
Kalulu i Carević (©Starsport)

Partizan i Vojvodinu čekaju dva žreba u ponedeljak

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 10:07

Za „glavni“ i alternativni evropski pravac

Žrebovi za treće kolo sva tri evropska kupa zakazani su za ponedeljak, od 12 pa do 15 časova, a Partizan i Vojvodina će biti dva puta u „bubnju“.

Partizan će najpre dobiti potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom će dobiti i protivnika na alternativnom putu – ako bude prešao u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Ista situacija važi za Vojvodinu: najpre će dobiti mogućeg rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda i u stazi Lige konferencije.

Što se Partizana tiče, prva evropska prepreka biće mu Dinamo iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U žrebu za treće kolo crno-beli će biti nepovlašćeni, na konto Dinamovog koeficijenta, pa će mu mogući protivnici biti: Glazgov Rendžers (Škotska), Slavija Prag (Češka), Red Bul Salcburg (Austrija) i Lil (Francuska).

Međutim, ukoliko Parni valjak ispadne od kijevskog Dinama, preseliće se u kvalifikacije za Ligu Evrope. A, u trećoj rundi će biti povlašćen, što znači da će mu u ponedeljak na žrebu mogući protivnici biti: Rijeka (Hrvatska), Trabzon (Turska), Serkl Briž (Belgija), Servet (Švajcarska), Lugano (Švajcarska) i Panatinaikos (Grčka) .

Naravno, postoji mogućnost da UEFA na dan žreba napravi podgrupe, pa se smanji i broj mogućih protivnika Partizanu, ali to se neće znati do ponedeljka ujutru.

Kada je Vojvodina u pitanju, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv Ajaksa, kluba sa najvećim koeficijentom. Zato će Lale na žrebu za treće kolo da budu, uslovno rečeno, nosioci, pošto će u „bubnju“ biti na leđima Holanđana.

A, to znači da su mogući protivnici Staroj dami iz Novog Sada potpuno isti kao Partizanu: Rijeka (Hrvatska), Trabzon (Turska), Serkl Briž (Belgija), Servet (Švajcarska), Lugano (Švajcarska), Panatinaikos (Grčka) i Krivbas (Ukrajina).

Ukoliko se, pak, desi da Vojvodina ispadne od Ajaksa, onda će preći u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije. A, tamo će imati iste moguće protivnike kao kragujevački Radnički, a to su: FK Kopenhagen (Danska), Gent (Belgija), Bašakšehir (Turska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Makabi Haifa (Izrael), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Jurgorden (Švedska), Go Ahed Igls (Holandija), Omonija (Kipar), Žalgiris (Litvanija), Gimarais (Portugalija), Astana (Kazahstan), Riga (Letonija), Olimpija Ljubljana (Slovenija), Dnipro-1 (Ukrajina), AEK (Grčka), KuPS (Finska), Zrinjski (BiH), Maribor (Slovenija), Hajduk Split (Hrvatska), Breidablik (Island), Osijek (Hrvatska), Dudelanž (Luksemburg), Spartak Trnava (Slovačka) i AEK Larnaka (Kipar).

Utakmice trećeg kola evropskih kupova igraće se od 6. do 8. avgusta, odnosno od 13. do 15. avgusta.


tagovi

FK PartizanFK VojvodinaLiga šampionaLiga EvropeLiga konferencijeMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara