Radnički (©Starsport)
Radnički (©Starsport)

Uz malo sreće na žrebu i igru kao prošle sezone Radnički može do 4. kola LK

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 08:39

Ko su potencijalni rivali Kragujevčanima (i Vojvodini) na izvlačenju u ponedeljak

Malo sreće na žrebu, naravno uz dobru igru na terenu i kragujevački Radnički bi mogao da se nađe u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Isto važi i za Vojvodinu, ali hajde da je ne otpisujemo unapred u dvomeču sa Ajaksom, koliko god Holanđani bili favoriti.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije desila se prava seča klubova koji su bili nominalni favoriti, pa se kostur dosta promenio pred žreb za treću rundu, koji će se održati u ponedeljak.

Izabrane vesti

Uostalom, crnogorski Mornar, sa kojim će Kragujevčani igrati u drugom kolu, takođe je napravio iznenađenje, jer je Dinamo Tbilisi po koeficijentu bio nosilac u prvoj rundi.

Radnički će na žrebu za treće kolo biti u grupi nepovlašćenih ekipa, ali za rivala i te kako može da dobije protivnika po meri, koji može da se prođe. Jasno, pod uslovom da tim sa „Čika Dače“ bude igrao u novoj sezoni kao što je plesao po terenu u prošloj.

U ovom momentu lista potencijalnih protivnika Radničkog u trećem kolu, pre nego što UEFA uoči žreba napravi podgrupe, su:

FK Kopenhagen (Danska), Gent (Belgija), Bašakšehir (Turska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Makabi Haifa (Izrael), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Jurgorden (Švedska), Go Ahed Igls (Holandija), Omonija (Kipar), Žalgiris (Litvanija), Gimarais (Portugalija), Astana (Kazahstan), Riga (Letonija), Olimpija Ljubljana (Slovenija), Dnipro-1 (Ukrajina), AEK (Grčka), KuPS (Finska), Zrinjski (BiH), Maribor (Slovenija), Hajduk Split (Hrvatska), Breidablik (Island), Osijek (Hrvatska), Dudelanž (Luksemburg), Spartak Trnava (Slovačka) i AEK Larnaka (Kipar).

S tim što je ukrajinski Dnipro-1 najavio istupanje, jer se gasi zbog finansijskih problema, pa će i tu doći do malog pomeranja.

Dakle, ima i dosta jakih rivala, koji bi bili favoriti protiv Radničkog, ali ima dosta timova sa kojima bi Kragujevčani i te kako mogli da se nose i da ih prođu.

Isti mogući protivnici važe i za Vojvodinu u slučaju da ne prođe Ajaks i preseli se u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Nestrpljenje će „igrati“ do ponedeljka...


tagovi

Liga konferencijeRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara