(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan dovodi rezervistu rezervnog tima Olimpika iz Liona

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 14:01

Pape Furer stiže kao zamena za Ksandera Severinu

Prelazni rok u Srbiji traje još dva dana i u Humskoj su u jeku radovi na kompletiranju ekipe. Samo što imena nisu onakva kakvima su se navijači nadali. Posle Marka Kerkeza, koji je sa svoje 24 godine odigrao samo 450 minuta u Mozzart Bet Superligi u Humsku stiže i inostrano pojačanje iz – treće lige Francuske.

Zove se Pape Furer, ima 18 godina, pasoš Senegala i do sada je bio član lionskog Olimpika. S tim da do prvog tima nije dobacio, prošle sezone minutažu je rasporedio između U19 selekcije i rezervnog tima Liona. I u tom rezervnom timu bio je – rezervista. Odigrao je svega šest utakmica u trećoj ligi Francuske.

Izabrane vesti

Doduše, to još i nije toliko loše, jer uz malo guglanja stiže se do informacija da je Furer još prošlog leta pretio Olimpiku da će otići, besan što je dobio samo stipendijski, a ne profesionalni ugovor. Kako nije bio prvi igrač koji je to radio – kako sada izgleda, svi su napravili pogrešne izbore i igraju za daleko manje klubove – Olimpik nije prihvatao nikakve ultimatume i Fureru se tražio klub da ode. Očigledno dogovor nije postignut i on je ostao, sasvim skrajnut.

Sada mu Partizan nudi ruku spasa, mada je pitanje da li će Furer da bude jedan od onih koji će povući crno-bele sa sobom. Jer on ipak dolazi da odmeni Ksandera Severinu, koji za 1.200.000 evra ide u Makabi iz Haife. I mada ni Severina nije aždaja od igrača, ipak je bio bar – profesionalac. I imao nekakvu ulogu u timu.

Furer je tek na početku karijere. Mada ko zna, možda ovde eksplodira? Lionova škola je svakako među najboljima u Evropi. Samo, posle sedam godina bez titule, pitanje je da li su baš tek svršeni školarci idealni izbor za crno-bele?



tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara