©Reuters/©AFP
©Reuters/©AFP

Parižanima treba 190.000.000 za Osimena i Neveša, prodaja Junajtedu bi to obezbedila

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 10:28

Dolazak Portugalca na Park Prinčeva sve izvesniji, Napoli i dalje ostaje pri stavu da ne pristaje ni na šta manje od otkupne klauzule

Odlazak jedne od najvećih zvezda svetskog fudbala ostavio je veliku prazninu i logično je da Pari Sen Žermen mora da uradi nešto veliko kako bi nastavio da iskazuje moć koju mu katarski novac neupitno donosi. Već smo u drugoj polovini jula, a prvak Francuske doveo je samo rezervnog golmana Matveja Safonova za 20.000.000 evra - prilično neubedljivo za klub koji već 13 godina teži osvajanju titule šampiona Evrope.Kao dve najveće želje Svetaca ovog leta označeni su Viktor Osimen i Žoao Neveš, a iako su i Nigerijac i Portugalac voljni da pojajčaju tim Luisa Enrikea poslovi još nisu završeni.

Dolazak 20-godišnjaka iz Benfike za obeštećenje od 70.000.000 evra sve je izvesniji, ali je transfer vedete Napolija na dugačkom štapu. Iako su mediji u Italiji pre određenog vremena izvestili da je Aurelio De Laurentis spreman na kompromis i da neće zahtevati svih 120.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula Afrikanca, čini se da to neće biti slučaj. Pari Sen Žermenu je sveukupno potrebno 190.000.000 evra da bi potpisao dve najveće želje, a novac koji im uslovno rečeno nedostaje (da se ponovo ne bi upalila crvena lampica s finansijskim fer-plejom) pokušaće da pribavi prodajom Manuela Ugartea Mančester Junajtedu.

Izabrane vesti

Ono što je najinteresantnije u čitavoj situaciji jeste činjenica da bi Đavoli Urugvajca radije želeli na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa, ali u Parizu da iskoriste zagrejanost Mančestera za bivšeg igrača Sportinga i ubede čelnike trostrukog šampiona Evrope da kupi Ugartea. Novac od prodaje Južnoamerikanca na Old Traford Pari Sen Žermen bi iskoristio u svrhu kupovine Viktora Osimena. Pari Sen Žermen za sada ima 140.000.000 evra, polovinu će iskoristiti za kupovinu Neveša, što znači da bi im 50.000.000 od prodaje Ugartea donelo taman onih 120.000.000 koliko iznosi Osimenova otkupna klauzula.

A ništa od ovih problema ne bi Pari Sen Žermen imao samo da je uzeo nekakav novac od prodaje Kilijana Embapea pre godinu ili dve. Sigurno su se Parižani u tim trenucima osećali moćno znajući da ne žele da dozvole odlazak superstara pre isteka ugovora, ali sada svi ta hirovitost dolazi na naplatu. Jedini novac ovog leta klub je zaradio na Ugu Ekitikeu. Mladog centarfora otkupio je Ajntraht iz Frankfurta za 16.500.000 evra, ali za sada ni ulazni ni izlazni transferi ne ukazuju da se radi o jednom od finansijski najmoćnijih klubova sveta.


tagovi

Viktor OsimenMančester JunajtedNapoliPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara