Anhel di Marija (©Reuters)
Anhel di Marija (©Reuters)

Parižani opet bez Nejmara, strašna serija Liona i Marselja

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 12:19

Brazilac, srećom, samo lakše povređen, ali propušta današnji meč protiv Lorijana. Tim s Velodroma tri meseca bez poraza u Ligi 1. I danas promo kvote u Mozzartu

Prošla je trećina sezone u francuskoj Ligi 1. Za razliku od prošlog šampionata kada se Pari Sen Žermen prošetao i kada je bilo pitanje samo sa koliko razlikom će pobeći konkurentima, u ovom šampionatu neizvesna borba. Sveci i dalje ostaju glavni favorit za odbranu krune, ali imaju dostojne rivale u Lilu, Lionu, Marselju, a iznenađujuće u vrhi je i Monpelje. Pet klubova deli samo tri boda.

Šampion plaća ceh lošoj kadrovskoj situaciju tokom cele sezone. Nemački stručnjak Tomas Tuhel je na svakom meču u ovom šampionatu bio bez pomoći bar pet-šest igrača. Glavni cilj u prvom delu sezone, plasman u osminu finala Lige šampiona, ostvaren je iako je bilo drame posle dva poraza u prvom delu najjačeg klupskog takmičenja od Mančester Junajteda u Parizu i RB Lajpciga u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen je poražen od Liona u nedelju na Parku prinčeva (0:1), ali je više u redovima najboljieg tima Francuske zabrinula nova Nejmarova povreda. Tijago Mendes je u finišu utakmice pogibeljno startovao, a napadač Svetaca je ostao da se previja od bolova na travi. Srećom, posle detaljnih pregleda, ustanovljeno je da povreda nije ozbiljnije prirode i da brazilskog superstara očekuje kratka pauza.

Nejmar sigurno neće igrati danas (21.00) u Parizu kada stiže Lorijan. Parižani nisu izgubli od današnjeg rivala još od 2011. godine. Posle poraza od Liona vicešampion Evrope i prošle sezone osvajač triple krune je skliznuo na treće mesto.

Nema nervoze u Gradu svetlosti.

"Moramo da poboljšamo formu. Mnogo je razloga za umor, možda ima trenutaka kada se igrači ne osećaju dobro na terenu, ali ne želim da pronađem izgovor da objasnim ovaj loš učinak. Guraćemo dalje, da probamo da podignemo nivo igre”, rekao je Tuhel pred meč sa Lorijanom.

I danas promo kvote u Mozzartu. Kec na Lion protiv Bresta je 1,43. Probajte negde da nađete veći!

Osim Nejmara, protiv Liona se povredio i Abdu Dijalo i njega neće biti do kraja godine. Dugo van terena su Huan Bernat, Mauro Ikardi i Julijan Draskler. Rovit je Markinjos, a Tuhel bi mogao da odmor Kilijan Mbapea. Napad će da predvodi Italijan Mojze Ken, pojačanje iz Evertona proteklog leta koji je dobro iskoristio odsustvo najboljih napadača Parižana.

Lion je u strašnoj seriji. Nije poražen više od tri meseca. Posle lošeg starta sada je poravnat sa Lilom na čelu Lige 1. Memfis Depaj i drugovi su prethodnog vikenda pobedili šampiona Francuske i vicešampiona Evrope Pari Sen Žermen na Parku prinčeva i pokazali da pucaju na titulu. Poslednju put je četa Rudija Garsije poklekla 15. septembra u Monpeljeu (1:2). Brest je neočekivano dobar. Na sredini je tabele, a pobedio je čak pet puta u prethodnih šest kola. Osam utakmica u nizu Lion nije poražen od Bresta.

Lil je sakupio 10 bodova u prethodna četiri kola, a danas (19.00) lider šampionata Francuske ne bi trebalo da ima problema protiv poslednjeplasiranog Dižona.

Ren i Marselj su bili očajni u Ligi šampiona. Bili su poslednji u svojim grupama i nisu uspeli da se plasiraju čak ni u Ligu Evrope. Ekipa iz Bretanje posrće i u domaćem prvenstvu, dok tim sa Velodroma igra odlično u domaćem šampinatu. Ima šest vezanih pobeda, devet mečeva je bez poraza. Poslednji put je Marselj poklekao pre skoro tri meseca, kada je na svom terenu poražen od Sent Etjena (0:2).

Dobra serija ne zavarava portugalskog stručnjaka na klupi vicešampiona Francuske, Andrea Vilasa-Boasa.

"Sačekaću do marta pre nego što razmislim o našim ambicijama. Gužva je na vrhu, nema mnogo razlike. Monpelje, Lil i Lion pokazuju veliku doslednost. Nadam se da ćemo dobiti dve utakmice do kraja godine”, rekao je Boas.

Posle meča suspenzije zbog kartona za Marselj se vraća u tim najboli igrač Dimitri Paje. I Nemanja Radonjić je u konkurenciji za tim pošto se oporavio od povrede koju je zadobio prošlog meseca u meču Lige nacija protiv Rusije, ali Vilas-Boas ne računa mnogo ove sezone na usluge našeg reprezentativca koji bi narednog meseca mogao da ode negde na pozajmicu. Ren je posle samo boda u osam mečva u Ligi 1 i Ligi šampiona prethodne nedelje konačno slavio u gostima protiv Nice sa 1:0 i najavio bolje igre u nastavku sezone sada kada je Evropa prošlost.

FRANCUSKA 1 – 15. KOLO

Sreda

19.00: (2,35) Anže (3,25) Strazbur (3,10)

19.00: (6,00) Dižon (3,80) Lil (1,60)

19.00: (1,72) Monpelje (3,60) Mec (5,20)

19.00: (3,90) Nim (3,50) Nica (1,95)

19.00: (2,60) Rems (3,50) Nant (2,85)

21.00: (2,55) Bordo (3,10) Sent Etjen (2,90)

21.00: (1,65) Monako (3,85) Lans (5,50)

21.00: (1,43) Lion (4,80) Brest (7,75)

21.00: (1,20) PSŽ (7,25) Lorijan (12,0)

21.00: (2,50) Ren (3,10) Marselj (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FrancuskaLiga 1Francuska Liga 1MonpeljePari Sen ŽermenLionLil

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara