PAOK prolsavlja četvrtu titulu (©Reuters)
PAOK prolsavlja četvrtu titulu (©Reuters)

PAOK slavi i šalje otrovne strelice ka AEK-u: Imaju veliku političku moć! Bog nas vodio do titule

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 12:09

Razvan Lučesku likuje, koristi priliku da potkači svakoga koga stigne i tvrdi da mu je jedan trofej ukraden

Bolji scenario u PAOK-u nisu mogli da zamisle: u svom gradu, ali na neprijateljskoj teritoriji, u komšiluku, postao je četvrti put prvak Grčke. Upriličena je velika fešta na Tumbi, tribine su bile krcate, travnjak prepun navijačima. Nebo je obasjavala pirotehnika. Ali kada je sve prošlo, kada se proslava završila, Razvan Lučesku odlučio je da AEK-u utrlja so na živu ranu.

Likovao je rumunski trener posle osvajanja četvrtog trofeja sa PAOK-om, iskoristio priliku da potkači svakoga koga stigne. I najvećeg protivnika ove i prethodne sezone, sudije takođe. Nije zaboravljen ni neprijatelj Aris. Krenimo redom…

Izabrane vesti

Deset pehara osvojio je Razvan Lučesko u trenerskoj karijeri, ali ova titula mu je najslađa. I najteže je do nje došao.

“To je tačno. Pre svega zato što je PAOK imao ograničen budžet. Na početku sezone nismo se mnogo nadali, bila je negativna atmosfera zbog završnice prošle sezone. Osim ligaških utakmica, imali smo i Ligu konferencije, gde smo stigli do četvrtfinala. I ona vam oduzima energiju”, rekao je Razvan Lučesku i počeo da ispaljuje otrovne strelice.

Prvo ka izraelskom sudiji Grinfildu.

“Prvi žuti karton, samo 30 sekundi nakon početka utakmice, jeste katastrofa. Čak nije bio ni faul! Kod drugog je igra bila sasvim normalna. Namerno je izbacio Mihailidisa. Učinio je sve to da bi pokvario predstavu i sprečio PAOK da pobedi. U ovom prvenstvu nas je bog vodio”.

A, onda je na red došao i AEK. Nema dilemu Razvan Lučesku, atinski klub ima protekciju iz političkog vrha. I čvrsto je uveren da mu je jedna titula ukradena.

“AEK ima veliku moć. Ima posebnu političku moć. Da, vlasnici AEK-a i Arisa su prijatelji, ali ne bih želeo da komentarišem i ulazim u to. Mnogo puta su fotografisani. Za mene je samo važno da smo osvojili prvenstvo na terenu. AEK ima odličnog trenera i odličan tim, ali ove godine titula je naša”.

(©Reuters)(©Reuters)

Iako se poslednjih nedelja spekuliše da bi mogao da napusti Solun, tvrdi da pregovora sa drugim klubovima nije bilo. Ali, potvrdio je da postoje izlazne klauzule. Različite. U zavisnosti ko ga traži.

“U februaru smo potopisali produžetak saradnje. Moja klauzula nije 7.000.000 evra. Ali, jeste 2.000.000 evra za klubove iz zapadne Evrope i 4.000.0000 evra za ostale zemlje”, otkrio je Razvan Lučesku i negirao da ima nečega između njega i Bešiktaša:

“Ne znam ništa. Imam ugovor sa PAOK-om, tako da nisam bio zainteresovan za bilo kakvu diskusiju sa bilo kim. Nisam razgovarao niti sa jednim timom, ni sa kim iz nekog drugog kluba. U svakom slučaju, ko želi da me dovede – treba da razgovara sa gazdom”.

Rumunski trener je sa solunskim klubom dva puta bio šampion, jedan broj puta podizao je i trofej kupa. Uspevao da uvede PAOK u evropska četvrtfinala. Čini se da mu je sve potaman, da je u Grčkoj pronašao mir.

“Srećan sam i zadovoljan ovde u PAOK-u. Dve titule osvojene i jedna ukradena za pet godina koliko sam ovde. Igrao sma u četiri od pet finala kupa i dva uzeo. Plus dva nastupa u četvrtfinalima evropskih takmičenja. Klub je za 98 godina postojanja četiri puta bio šampion, od toga dva puta sa mnom. Shvatio sam da sam ovde doživeo ogromno profesionalno zadovoljstvo”, završio je trener PAOK-a.


tagovi

PAOKAEK AtinaRazvan LučeskuGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara