Goreće Tumba: PAOK proslavio titulu na neprijateljskoj teritoriji, Jovetić Oliju osigurao Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 21:15

Pobeda u solunskom debiju, asistencija Andrije Živkovića – 2:1

PAOK je preživeo, goruće Tumba ove noći, ali i narednih dana. Možda je AEK bio najkonstantniji i delovao najozbiljnije tokom većeg dela sezone, ali su Solunjani bili pravi kada je trebalo. Pobedili su Olimpijakos, Panatinaikos, i danas kada je gorelo uspeli su da sačuvaju živu glavu na neprijateljskoj teritoriji. Aris je bio rezultatski nezainteresovan, međutim želeo je velikom rivalu da skine krunu sa glave. Na kraju je gol vredan ppobede delo Brazilca Tajsona, nesumnjivo najboljeg igrača grčkog prvenstva – 2:1. PAOK je osvojio peti titulu u istoriji, drugu u eri Ivana Savidisa, ruskog milijardera.    Očigledno je da je angažovanje Razvana Lučeskua bio pogodak u centar mete. Uspeo je rumunski stručnjak da napravfi hemiju i dobro uveže u celinu igrače čija klasa prevazilazi grčku ligu.

Posebno se istakao Tajson, ali je važna mirođija u PAOK-ovoj sezoni bio reprezentativac Srbije Andrija Živković.

Izabrane vesti

Upravo je rođeni Nišlija asistirao Tomasu za inicijalno vođstvo gostiju u 30. minutu. Međutim, morali su da drhte navijači PAOK-a. Izjednačio je Moron na početku drugog poluvremena.

Nisu bili spokojni gosti, ni posle opisanog gola Tajsona. Igrao je PAOK sa igračem manje više od 20. minuta sa igrače manje posle isključenja Mihailidisa. Ali izdržao je.

Vrlo vatreno je bilo i u drugom gradskom derbiju. Mnogo slađi bod (2:2), osvojili su crveno-beli. Osigurao je na taj način najtrofejniji grčki klub kvalifikacije za Ligu Konferencije, mada će imati šansu da trofejom u tom takmičenju dođe do Lige Evrope.

PAO je sa druge strane pao na četvrtu poziciju. I moraće da slavi protiv Arisa u finalu Kupa. Imao je PAO sve u rukama, ogromnih 2:0.

Međutim, trener gostiju Mendilibar je napravio potez utakmice kada je u 62. minutu umesto Orte ubacio Stevana Jovetića. Uspeo je Crnogorac da prvo asistira Podensu, a potom i sam zatrese mrežu.


GRČKA 1, PLEJ-OF – 36. (POSLEDNJE KOLO)

Nedelja

AEK - Lamija 3:0 (2:0)

/Ljubičić 20, Zuber 40, Šimanski 90+2/

Aris - PAOK 1:2 (0:1)

/Moron 47 - Tomas 30, Tajson 62/

Panatinaikos - Olimpijakos 2:2 (1:0

/Bakasetas 45 pen, Bernard 69 - Podens 73, Jovetić 81/



tagovi

Grčka 1PAOKStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara