PAO doveo Urugvajca sa Old Traforda, jedan je od najskupljih u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 17:32

Veliko pojačanje za atinske Zelene

Loše je Panatinaikos otvorio sezonu i shvatio da su potrebne promene. Tačnije, još pojačanja.

Novi igrač atinskih Zelenih je urugvajsko krilo Fakundo Peljistri. Došao je iz Mančester Junajteda u transferu teškom 6.000.000 evra fiksno plus 2.000.000 evra kroz bonuse. Junajted je ubacio i povratnu klauzulu koja traje do 2027. godine, a imaće i 45 odsto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Peljistri je jedno od najvećih i najskupljih pojačanja u istoriji Panatinaikosa. Ako ispuni sve bonuse izjednačiće klupski transfer rekord Đibrila Sisea koji je pre 15 godina došao iz Marselja za 8.000.000 evra. Tada su Zeleni osvojili i poslednju titulu prvaka Grčke, pa se nadaju da će ih velika ulaganja ovog leta opet vratiti na tron grčkog fudbala.

Pre Peljistrija su kupljeni i brazilsko krilo Tete iz Galatasaraja za 7.250.000 evra, islandski štoper Sverir Ingason iz Midtjilanda za 3.080.000 evra i levi bek Filip Maks iz Ajntrahta za 1.000.000. Nakon pozajmica su otkupljeni poljski golman Bartolomej Drongovski za 1.500.000 evra je od Specije i hrvatski štoper Tin Jedvaj za 500.000 evra od Lokomotive. Kao slobodan igrač iz Hetafea je stigao srpski vezista Nemanja Maksimović.

PAO je drastično promenio tim ovog leta, ali mu to nije odmah donelo rezultate. U kvalifikacijama za Ligu Evrope su prvo eliminisali bugarski Botev, a posle toga su nakon maratonske penal serije ispali od Ajaksa. Na startu prvenstva Grčke su poraženi kod kuće od Asteras Tripolisa.

Peljistri bi trebalo da bude značajno pojačanje u ofanzivnoj liniji tima gde su još pomenuti Tete, ofanzivni vezisti Anastasios Bakasetas i Filip Đuričić, špic Focis Joanidis kojeg su tražili brojni klubovi, centarfor Andraž Šporar, krila Danijel Manćini, Benjamin Verbič i Aitor Kantalapjedra.

Urugvajac je došao u Mančester Junajted kao talentovani tinejdžer iz Penjarola za 8.000.000 evra, razigravao se na pozajmicama u Alavesu i Granadi, a u Junajtedu je najviše igrao prošle sezone. Međutim, na 14 utakmica je zabeležio tek jednu asistenciju i Erik Ten Hag je procenio da je vreme za trajni rastanak.


tagovi

Fakundo PelistriLetnji prelazni rok 2024Panatinaikos

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara