Palmer pozlatio sve gluposti saigrača! Disasi autogol sa 40 metara, Sterling se brukao više puta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 16:14

Čelsi ide u polufinale FA kupa

Čelsi ide u polufinale FA kupa i čuva nadu da može do trofeja u teškoj sezoni, odnosno da će mu taj trofej obezbediti izlazak u Evropu. Lider Čempionšipa Lester pokazao se kao veoma žilav protivnik, uspeo je da se vrati posle 0:2, međutim kako je 20 minuta pre kraja ostao s igračem manje nije uspeo da dođe i do potpunog preokreta. Na kraju čak ubedljivo - 4:2 za Plavce, i to zahvaljujući još jednoj magičnoj partiji Kola Palmera. Mladi vezista anulirao je sve gluposti Rahima Sterlinga i Aksela Disasija koji su zapravo najzaslužniji što smo ovog popodneva imali dramu na Stamford Bridžu.

Svaka čast Palmeru za pogodak za 2:0 i posebno za petu asistencijom, kada je Karni Čukvuemeka pogodio za 3:2 i praktično bacio na pleća goste, međutim kao jedna od najvećih zvezda Premijer lige, na naslovne strane i TV špice možda i pre njega ide Sterling.

Izabrane vesti

Nekadašnji ofanzivac Liverpula i Mančester Sitija prvo je promašio penal u 26. minutu, zatim je u samom finišu prvog dela imao situaciju možda i bolju od penala, ali je loptu poslao na tribine, da bi veoma lošu partiju kompletirao slobodnim udarcem kakav se retko viđa. To nije bio loš pokušaj, to je doslovno bila - katastrofa.

Uostalom, imaćete priliku da pogledate u klipovima ispod...

Poput Rahima Sterlinga navijače Čelsija i Disasi je naterao da se hvataju za glavu. Francuski defanzivac, čim je krenulo drugo poluvreme, želeći da vrati loptu golmanu Robertu Sančezu, pogodio je sopstvenu mrežu.

Da ga pitate kako, teško bi mogao da vam objasni...

U svakom slučaju, Lester se tim pogotkom vratio u život, kasnije preko Stefija Mavididija sjajnim golom stigao i do 2:2, ali u 73. minutu uslediće detalj koji će odrediti dalju sudbinu ovog susreta.

Mladi Kalum Dojl naivno je ispao iz igre, jurio za Nikolasom Džeksonom, sustigao ga, faulirao, da bi sudija pokazao na belu tačku. U prvoj varijanti imali smo penal i žuti karton. U drugoj, nakon pregleda video snimka, arbitar se ispravio - nije penal, prekršaj se dogodio izvan kaznenog prostora, međutim i boja kartona je promenjena: više nije žuti, nego crveni.

Sudijskim rečnikom, u prvoj varijanti nije bilo 'dvostruke kazne' za Lester, i penal i crveni karton. U drugoj sudiju ništa nije sprečilo da isključi Dojla kao poslednjeg igrača odbrane.

Upravo nakon tog faula Sterling se ozbiljno izbrukao izvodeći slobodan udarac...

Lester je ostao bez energije u finišu, dok su Poketinove izmene odradile posao kako treba. Posebno mlađani Čukvuemeka, strelac trećeg gola na divno proigravanje Kola Palmera, uz Nikola Džeksona, jedne od retkih svetlih tačaka u plavom dresu danas.

Konačan rezultat postavio je još jedan rezervista, Tristan Madueke. U pitanju je bila vrhunska majstorija...

FA KUP – ČETVRTFINALE

Subota

Vulverhempton - Koventri 2:3 (0:1)

/Ait Nuri 83, Bueno 88 - Sims 53, 90+7, Rajt 90+10/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (2:0)

/Silva 13, 31/

Nedelja

Čelsi - Lester 4:2 (2:0)

/Kukurelja 13, Palmer 45+1, Čukvuemeka 90+2, Madueke 90+8 - Disasi 51ag, Mavididi 63/

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara