Foto: Reuters
Foto: Reuters

Palas desetkovan, Lids nepredvidiv, goleada realna

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 08:37

Kvota na pobedu Lidsa kod kuće 2,02, sigurni smo da nećete pronaći veću

Lids je ove sezone priredio neke vrhunske fudbalske predstave, poput one protiv Lestera na King Pauer stadionu pre nedelju dana. Međutim, već u narednom meču ekipa Marsela Bijelse morala je da čestita Evertonu. Uoči duela 23. kola sa Kristal Palasom na Eland Roudu (21.00) problem za Lids je upravo konstantnost jer je u poslednjih 12 premijerligaških utakmica u šest navrata slavio, a isto toliko puta ostajao bez ijednog boda.

Upravo u tome leži dobar deo lepote fudbala koji krasi Bijelsine izabranike. U tom rolerkosteru uspona i padova. Nekada će im se ultranapadački fudbal obiti o glavu, ali retko koji neutralni navijač će promeniti kanal kada vidi da igra Lids.

Izabrane vesti

Recimo, u prvom delu sezone Jorkširci su se proveli kao bosi po trnju na Selherst parku. Dominirali su u posedu lopte, češće napadali, kompletirali znatno veći broj dodavanja - krajnji rezultat 4:1 u korist londonskih Orlova koji su bili gotovo savršeni u završnici. Od šest udaraca u okvir četiri su bila neodbranjiva. Sada Palas prvi put od sezone 1985/86 ima šansu za maksimalan učinak protiv Lidsa u jednoj takmičarskoj godini.

Na tom putu Roj Hodžson moraće da prenebregne kadrovske probleme koji nisu mali. Nedostajaće mu desetorica igrača, poslednji koji je dopisan na spisak povređenih ujedno je i najuticajniji na igru Palasa ove i prethodnih sezona, Vilfred Zaha. Osim momka sa Obale slonovače faliće Vejn Henesi, Nejtan Ferguson, Mamadu Sako, Džejms Tomkins, njegov imenjak Mekarti, Džefri Šlup, Konor Vikam i vrlo izvesno Džoel Vord.

Ni Bijelsa neće moći da računa na nekolicinu igrača među kojima su od skoro povređeni Rodrigo i Poveda, kao i odranije odsutni Robin Koh, Dijego Ljorente...

Kristal Palas će tražiti treću vezanu ligašku pobedu prvi put u periodu između februara i juna prošle godine kada ih je vezao četiri. Orlovima takođe jako prijaju utakmice sa novajlijama u engleskoj eliti - od ukupno osam pobeda ove sezone tri su došle protiv timova iz pomenute kategorije. Da bi se takva praksa nastavila ekipa sa Selherst parka moraće da pronađe način da zaustavi Patrika Bamforda od kojeg preti opasnost i kada gađa metu i kada razigrava saigrače (11 golova i pet asistencija ove sezone) kao i Rafinju. Brazilac ima po četiri gola i asistencije, a u poslednje tri utakmice učestvovao je u četiri pogotka - isti učinak kao u prvih 13 nastupa u Premijer ligi.

U zapadnom Jorkširu sprema se duel timova koji su do sada sakupili po 29 bodova i čije odbrane spadaju u red najdarežljivijih (Lids 38 primljenih golova, Palas jedan manje). To je još jedan od razloga zbog kojih nova goleada deluje sasvim realno.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Aston Vila – Arsenal 1:0 (1:0)

/Votkins 2/

Barnli - Brajton 1:1 (0:1)

/Gudmunson 53 - Dank 36/

Njukasl - Sautempton 3:2 (3:1)

/Vilok 16, Almiron 26, 45+4 - Minamino 30, Vord-Praus 48/

Fulam - Vest Hem 0:0

Mančester Junajted - Everton 3:3 (2:0)

/Kavani 24, Fernandes 45, Mektomini 70 - Dukure 49, Rodrigez 52, Kalvert Luvin 90+5/

Nedelja

Totenhem - VBA 2:0 (0:0)

/Kejn 54, Son 58/

Vulverhempton - Lester 0:0

Liverpul – Mančester Siti 1:4 (0:0)

/Salah 63 pen – Gundogan 49, 73, Sterling 73, Foden 83/

Šefild junajted – Čelsi 1:2 (0:1)

/Ridiger 55 ag - Maunt 43, Žoržinjo 58 pen/

Ponedeljak

21.00: (1,95) Lids (3,50) Kristal Palas (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LidsKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara