Paklen posao za Mrkelu i Marina, Zvezda spremna da ponudi 5.000.000 evra za novo krilo

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 15:16

Nemanja Radonjić mašta o Saudijskoj Arabiji

Situacija nije bila idilična, jer je tim Crvene zvezde bio u stvaranju, projektovan da formu dostigne krajem avgusta kada su na programu mečevi plej-ofa za Ligu šampiona. Ali insistiranje na transferu Pitera Olajinke, i potom izvesni povratak u Prag, pokvarilo su rasploženje odgovornih sa Marakane.

Crvena zvezda je i pre novih vesti vezanih za Pitera Olajinku tražila pojačanje na krilnoj poziciji, a sada će taj posao morati dodatno da se ubrza. I biće vrlo težak za sportskog direktora Mitra Mrkelu i tehničkog direktora Marka Marina. Da je ostao i da nije imao pritisak od strane supruge, Piter Olajinka bi imao veliku ulogu kao levo krilo. Posebno, što se preporodio u drugom delu sezone pod komandom Vladana Milojevića. Neupitne su bile njegove radne navike, sposobnost da igra u oba pravca i da se potredi timu.

Izabrane vesti

Ali moraće što pre da se u Ljutice Bogdana priviknu na život bez Pitera Olajinke. I da pronađu krilo jednakih sposobnosti, možda i boljih, poznavajući trenerski opus Vladana Milojevića.

Insistiraće iskusni stručnjak na krilu koje je brže od Olajinke, sposobno da traž dubinu. Na taj kvalitet je Vladan Milojević u prvom mandatu napravio rezultate u Evropi. Prema pojedinim informacijama, Crvena zvezda je spremna da izdvoji do pet miliona evra za novog krilnog napadača. Uz sve to u Ljutice Bogdana žele da to bude mlađi igrači čija bi vrednost na tržištu mogla da poraste u dogledno vreme.

U takav profil se, bar trenutno, ne uklapa Nemanja Radonjić. Jasno je da u Ljutice Bogdana izuzetno cene kvalitete rođenog Nišlije i pojedine vesti iz Italije idu im u prilog. Potencijalni reprezentativac Srbije nije otputovao na pripreme sa ostatkom Torinovog tima. Treniraće samostalno dok ne pronađe novi klub.

Zvezda jeste opcija, ali Nemanja Radonjić trenutno razmišlja o selidbi u Saudijsku Arabiju i velikoj zaradi. Pitanje je hoće li Crvena zvezda da ga čeka.

U priču o mlađem krilu motoričkih sposobnosti savršeno se uklapa Viktor Đukanović. Švedski mediji su pisali da je Zvezda spremna da izdvoji više od tri miliona evra. Ali navovodno traži se brži igrač.

Čekaju nas pakleni dani na Marakani.


tagovi

Nemanja RadonjićPiter OlajinkaMitar MrkelaMarko MarinFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara