Pakao Firence zaustavio Vlahovića, ali je talični Juve “ukrao” pobedu u poslednjem minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 23:02

Viola nadigrala Staru damu i zaslužila pobedu koju je Venuti poklonio gostima

Povratak Dušana Vlahovića u dresu omraženog Juventusa je digao Firencu na noge. Atmosfera kakva odavno nije viđena na Artemio Frankiju je ponela fudbalere Fiorentine da stave Staru damu pod strahovit pritisak u prvom meču polufinala Kupa Italije. Bili su bolji, zaslužili pobedu i na kraju ostali u suzama posle autogola nesrećnog Venutija u 91. minutu. Nezaslužena pobeda, ali to je Juve. Najopasniji kada pomisle da je gotov.

Vatren doček su Toskanci spremili dojučerašnjem miljeniku. Transparenti, koreografija, uvrede, zvižduci, preko 10.000 podeljenih pištaljki na tribinama koje su cičale na svaki njegov kontakt sa loptom… Ali mnogo veći problemi za Vlahovića su bili na terenu nego na tribinama: Štoperski par IgorMilenković i jalovi Juventus koji se za nekoliko nedelja navikao da u potpunosti zavisan od učinka srpskog napadača. Sve što je Juve uradio u napadu večeras je bio plod indvidualnog kvaliteta Srbina. Uz taj poklon Venutija u nadoknadi vremena.

Izabrane vesti

Zapaljiva atmosfera na Frankiju, dolazak klupske ikone Gabrijela Batistute i dobro poznati animozitet prema Juventusu su napalili igrače domaćeg tima da krenu svim silama na rivala i da pokažu da su domaćin na svom terenu.

Vlahović je bio odsečen, njegov partner u napadu Mojze Kin potpuno neupotrebljiv, a Juventusov vezni red je još jednom demonstrirao da mu treba pravi vođa i plejmejker. Istina, izveo je Juve najmlađi tim u poslednjih deset godina sa prosekom startne postave od 25 godina i 56 dana, falili su mu bitni igrači poput Kjeze, Kjelinija, Dibale, Aleksa Sandra, Zakarije, Mekenija… Ali opet… Čini se da Maks Alegri ni sa najjačim timom ne bi mnogo bolje igrao.

Fiorentina je krenula u presing, gurala napred iz svih pravaca i Juventus dobrih pola sata nije uspeo ni da pogleda domaćeg golmana Teraćana. Viola je napadala, pokušavala i prva šansa se ukazala Džeku Bonaventuri ali je proklizao kada je imao praznu mrežu posle greške Ščensnog i promašio. Kako je meč odmicao tako je u prvu zvezdu izrastao Žonatan Ikone.

Francuz koji je zimus stigao iz Lila je bio sve opasniji po desnom krilu pored mladog Luke Pelegrinija. Posle jednog od sjajnih prodora je pogodio stativu kada su već svi videli loptu u golu. Prolazio je kroz Juventusovu odbranu kao kroz sir.

Prvi Vlahovićev ujedno i Juventusov šut je stigao u poslednjem minutu prvog poluvremena. I bio je lak plen za Teraćana. Juventus je mogao da bude zadovoljan što je na poluvreme otišao sa 0:0, Fiorentina baš i ne…

Alegri je na poluvremenu reagovao uvođenjem Kvadrada umesto mladog Akea, ali je i drugo poluvreme počelo u znaku neuhvatljivog Ikonea. Još jedna stativa francuskog krila! Odnos u šutevima posle 50 minuta je bio 11:1 u korist Viole. Juve je bio potpuno bezopasan. Dobrim delom i zahvaljujući domaćem štoperskom tandemu Igor – Milenković.

I konačno posle skoro sat vremena igre je Juventus zapretio. Naravno, preko Vlahovića. Izmislio je sebi šansu. Prvi put je umakao štoperima Viole, lukavo pokušao da lobuje Teraćana ali je golman domaćih jedva nekako uspeo da spreči gol.

Nastavila je Fiorentina da igra bolje, da bi ulazak Morate umesto očajnog Kina donekle trgnuo Juve. I opet je Vlahović stvorio šansu. Povukao je kontru, sjajno proigrao Kvadrada, a Kolumbijac je bio sebičan i šutirao iskosa umesto da pogleda nekog od slobodnih saigrača. Sve što je Juve večeras uradio u napadu je bilo na individualni kvalitet Vlahovića. Koji nije odigrao ni približno kako ume.

Kada su domaći igrači pomislili da su uradili dovoljno što su nadigrali Juve i da su gosti u strahu, usledila je surova kazna. Jeste Venuti očajno intervenisao kada je zatresao svoju mrežu ali je pre toga puklo na levom boku. Kvadrado je centrirao na peterac, Milenković promašio loptu koju je pogodila Venutija u koleno, pa u stomak i završila u mreži.

Juventus je srećniji nego pametniji odneo pobedu u Torino, a Venuti i Firenca su ostali u suzama… Prišao je Vlahović nekadašnjem saigraču da ga uteši ali nema tu leka.


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara