Ozvaničen prvi veliki zimski posao: Najveći plejboj Argentine stigao u Evropu za 21.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.12.19. | 18:04

Leverkuzen nastavio tradiciju kupovine u Južnoj Americi...

Pre tačno godinu dana želeo ga je Real Madrid. Ne tako davno, u pitanju je samo nekoliko meseci, Atletiko je slao skaute da ga gledaju. A evo danas pao je potpis. Nije Španija, nego Nemačka. Jedan od najtalentovanijih argentinskih vezista - Esekijel Palasios (21) stavio je paraf na ugovor sa Bajer Leverkuzenom

Ugovor je potpisan na pet godina, Vekself je morao da izdvoji ozbiljan novac, čak 21.500.000 evra, međutim njegov klub River Plata dobiće 75 odsto od te cifre, pošto preostalo ide u džepove menadžera. 

Izabrane vesti

Ove sezone Palasios nije blistao, po gol i asistencija na 14 utakmica, ali njegov učinak ne može da se meri samo na taj način, pošto se radi o klasičnom “box to box“ vezisti. Nije običan razarač protivničke igre, a nije baš ni plejmejker, mada ima i te kako smisla za igru, zbog čega može da odgovori na različitim pozicijama u sredini. 

Leverkuzen je poznat kao klub koji voli da kupuje u Južnoj Americi. Kroz istoriju promovisao je asove poput Ze Roberta, Lusija, Vidala, ali poslednjih nekoliko godina, utisak je, nije "ubo u centar" s pojačanjima sa zelenog kontinenta. Paulinjo se još nije dolazao, Alario ne daje golove u kontinuitetu, Arangiz je daleko od nivoa od pre nekoliko godina, kada je je bio na meti mnogo većih klubova od Bajera...

Uz Esekijela Palasiosa ide i ozbiljan rizik. Pisali smo već da njegov život van terena nije baš reprezentativan. Njega su lokalni mediji često opisivali kao veoma problematičnog. Da ne izvučemo neku poganiju reč. Palasios, naime, ne može da se kontroliše kad vidi lepu devojku, pa je pre samo dva meseca bio na stubu srama kada je otriveno da je u isto vreme bio i sa Instragram modelom Sol Perez i sa mladom pevačicom Julijanom Oreljano. Onda su saznaio da je već četiri godine u vezi i sa komšinicom Karen Gramaho. Sve tri su ga, razume se, ostavile kad su saznale jedna za drugu.

Palasiosov transfer za sada je najveći koji će biti realizovan 1. januara. 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara