Ozbiljno kuva: Zvezda i Čuka se dogovorili, Cvetkoviću sigurni minuti na Marakani

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 11:59

Sve ukazuje da će veliki transfer biti završen

Nema belog dima, nema zvaničnog oglašavanja, ali oko Marakaner ozbiljno kuva. I deluje da će Crvena zvezda uskoro realizovati jedan od najvećih ulaznih transfera ovog leta, te privući u svoje jato jednog od najtalentovanijih napadača Evrope, Mihajla Cvetkovića iz Čukaričkog.

Čitali ste već o tome da je rukovodstvo Crvene zvezde u ozbiljnoj diplomatskoj akciji kada je u pitanju angažovanje strelca četiri gola na nedavnom Prvenstvu Evrope za kadete. I izgleda da se slažu kockice, vrlo verovatno, rekordnog transfera kada su u pitanju transakcije između klubova Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta Crvena zvezda i Čukarički su postigli dogovor oko visine obeštećenja i dinamike isplate. Crveno-beli bi trebalo da u kasu Brđana uplate oko 2,5 miliona evra, Čukaričkom će pripasti i procenti od naredne prodaje momka rođenog 2007. godine.

I to nije sve. Rukovodstvo Crvene zvezde je prethodnih dana intenziviralo razgovore sa Mihajlom Cvetkovićem i njegovim starateljima, sve sa ciljem da im objasni da će momak rodom iz Niša biti važan deo Zvezdinog projekta u budućnosti. Odnosno da će mu obezbediti sve uslove za igrački razvoj kako bi potvrdio potencijal i postao igrač za top nivo. 

DOĐI I UZMI ME: Happy Euro Bonus za SVE igrače!

Nije još sve precizirano, ali postoji mogućnost da Crvena zvezda Cvetkoviću ponudi sigurne minute tokom trajanja višegodišnjeg ugovora. Odnosno da se obaveže da će jedan od najtalentovanijih igrača Srbije biti siguran starter u određenom broju utakmice, te da će na određenom broju mečeva odigrati minimum 30 minuta.

Nije to nikakva novost u svetu fudbala, posebno u Srbiji. Sličnu početnu povlasticu imali su i još neki izdanci Zvezdine škole fudbala u bližoj prošlosti. Stav oko Mihajla Cvetkovića izneo je i stručni štab Vladana Milojevića. I to je još jedan razlog zbog kojeg treba očekivati da uskoro Cvetković zaduži Zvezdin dres i stavi se na raspolaganje Vladanu Milojeviću.

Angažovanjem Mihajla Cvetkovića Crvena zvezda bi praktično imala u svom vlasništvu sve najbolje srpske igrače rođene 2007. godine. Na nedavnom Prvenstvu Evrope za kadete predstavnici kluba sa Marakane bili su Viktor Stojanović, Vuk Roganović, Veljko Milosavljević, Igor Bubanja, Aleksa Vasilić, Andrija Maksimović, Vasilije Kostov, Đorđe Ranković, Uroš Đorđević i Aleksa Damjanović. Izbor Jovana Damjanovića bi sigurno bio i Adam Avdić, ali je levi bek operisao ligament kolena.

Dolazak Mihajla Cvetkovića predstavljao bi samo jagodu na šlagu.


tagovi

Mihajlo Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara