Zvezdin diplomatski napad na Cvetkovića: Dođi kod nas i veruj u sebe!

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 09:54

Obeštećenje Čukaričkom između 2,5 i tri miliona evra ne bi trebalo da bude problem, sve je rukama mladog asa i njegove porodice

Luka Ilić, Nemanja Stojić i Dalsio Gomez... To su već završeni poslovi Crvene zvezde. Prvu turu pojačanja, odmah posle reprezentativnih akcija, trebalo bi da zaključe krilni fudbaler Famalikaa Puma Rodrigez i reprezentativac Južne Koreje Jong Von Seul. Ali daleko od toga da će srpski šampion kvintetom novajlija završiti aktivnosti u letnjem prelaznom roku.

Glavni udar se očekuje posle Prvenstva Evrope u Nemačkoj kada se tržište bude otvorilo, čeka se još jedan izlazni transfer, verovatno In Bom Hvana, koliko god navijači i stručni štab crveno-belih želeli da najbolji igrač Mozzart Bet Superlige ostane u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Radi Crvena zvezda intenzivno na dovođenju i jednog od najboljih kadeta u Evropi, Čukine zlatne koke Mihajla Cvetkovića. Mladi napadač rođen 2007. godine bio je impresivan na nedavnom Prvenstvu Evrope, postigao je četiri gola i značajno doprineo plasmanu tima Jovana Damjanovića u polufinale. Pregovori sa Čukaričkim nisu odmakli, ali kako se može čuti nož i pogača su u rukama mladog asa i njegove porodice.

U slučaju da Cvetković i njegovi staratelji klimnu potvrdnom glavom, deluje da će se Crvena zvezda i Čukarički dogovoriti oko visine obeštećenja. Nezvanično, crveno-beli bi oborili rekord kada je u pitanju visina obeštećenja za igrača iz domaće lige. Izdvojili bi između 2,5 i tri miliona evra, i prepustili Brđanima procente koji im pripadaju za Nikolu Stankovića.

Tržišna vrednost Mihajla Cvetkovića je veća, zimus je Čukarički imao ponudu vrednu sedam miliona evra iz američkog MLS-a. Ali jedan od najtalentovanijih igrača Srbije, zajedno sa porodicom, nije bio voljan za selidbu u Ameriku.

Crvena zvezda je mnogo primamljivija opcija za strelca dva gola u Mozzart Bet Superligi, ali jasno je što aktuelni prvotimac Čukaričkog ima dozu rezerve kada se pomene potencijalna selidba na Topčidersko brdo. Postoji bojazan da u timu Vladana Milojevića ne bi imao adekvatnu minutažu usled jake konkurencije i velikih izazova u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crvena zvezda nije sredina poznata po strpljenu i čekanju talentovanih igrača. Verovatno se Cvetkoviću u glavi „mota“ i iskustvo Nemanje Motike, pa i ispisnika Sremčevića koji je tokom proleća bio u debeloj senci rehabilitovanog Šerifa Endijaja.

Crvena zvezda je upravo zbog toga već nekoliko dana u diplomatskom napadu na momka rođenog u Nišu. Ljudi bliski Crvenoj zvezdi ga savetuju da bi trebalo da pozitivno odgovori na interesovanje crveno-belih, i da mora da veruje u sebe. Jer se samo na taj način postaje veliki igrač.

Ne bi Cvetkoviću niko ništa garantovao kada je u pitanju minutaža, ali navodno za njegov angažman obe ruke su podigli članovi stručnog štaba Vladana Milojevića, kao i sam šef stručnog štaba.

Čeka se izjašnjenje supertalentovanog napadača. A potom i konkretni razgovori rukovodstva dva kluba. To bi trebalo da bude lakši deo posla.



tagovi

Mihajlo CvetkovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara