Ovo je već jako ozbiljno: Romina zona Lige šampiona i osam golova za četiri dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 22:44

Vanja Milinković Savić sa Torinom nije imao sreće na Olimpiku – 3:1

Snagu Rome pre samo četiri dana osetio je trener Bolonje Siniša Mihajlović kada je Vučica protutnjala na Renato Dalari. Večeras sreće nije imao ni Mihin nekadašnji šak iz Torina Vanja Milinković Savić kao i reprezentativac Srbije Saša Lukić, koji su iz neposredne blizine gledali autoritativnu igru tima iz glavnog grada Italije. Roma je slavila sa 3:1 i pokazala da Foneska s pravom aplicira na mesto koje sledeće sezone direktno vodi u Ligu šampiona.

Uostalom, Roma je u poslednja četiri dana postigla osam golova i potrudila se da euforičnom raspoloženju dočela nedeljni derbi protiv Atalante. Vučica je stigla do 27 bodova i izjednačila se na tabeli sa Juventusom, ali fanove tog kluba pre svega može da raduje prava fudbalska poezija koju su proizvodili Romini igrači.

Izabrane vesti

Torino je pometlan sa Olimpika, Ništa se nisu pitali gosti, pa poraza nije mogao ni da ih spase Vanja Milinković – Savić. Roma je dugim napadima izujedala odbranu Torina, o čemu svedoči prvi pogodak Mihtarijana. Jermen je zakucao loptu posle nekoliko šuteva ka golu Vanje Milinkovića Savića...

Istina, Romi je posao bio olakšan pošto je već u osmom minutu zbog drugog žutog kartona isključen neoprezni Vilfird Singo. Pored toga što je Roma bila vrlo raspoložena, Torino se trudio da se samoubije. Kao u 42. minutu Bonđorno oborio zahuhtalog Edina Džeka i omogućio Veretuu da realizuje jedanesterac.

Esenciju Romine igre predstavljao je treći pogodak. Bila je to sjajna akcija, tokom koje su domaći povezali desetak tačnih dodavanja. Na kraju je Pelegrini, posle asistencije Borhe Majorala, imao šast da savlada Vanju Milinković Savića.

Torino je imo solidan broj prilika, i pokušaja. Stigao je do zasluženog počasnog pogotka u 73. minutu preko Belotija.

 SERIJA A - 12. KOLO

Utorak

Udineze - Krotone 0:0

Benevento - Lacio 1:1 (1:1)

/Skjatarela 45 - Imobile 25/

Sreda

Juventus - Atalanta 1:1 (1:0)

/Kjeza 29 - Frojler 57/

Fjorentina - Sasuolo 1:1 (1:1)

/Vlahović 35 penal - Traore 13/

Đenova - Milan 2:2 (0:0)

/Kalabrija 52, Kalulu 83 - Destro 46, 60/

Inter - Napoli 1:1 (0:0)

/Lukaku 73 penal/

Parma - Kaljari 0:0

Specija - Bolonja 2:2 (1:1)

/Nzola 19, 63 - Domingez 72, Berou 90/

Verona - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Zakanji 70 penal - Ekdal 41, Vere 54/

Četvrtak

Roma - Torino 3:1 (2:0)

/Mihtarijan 23, Veretu 43 pen, Pelegrini 68 - Beloti 73/



tagovi

Vanja Milinković SavićEdin Džeko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara