(©AFP)
(©AFP)

Ostvarenje snova u kupu: Navijač San Lorenca će zaigrati protiv voljenog kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 23:15

Sastav Dijega Dabovea trijumfom je otvorio argentinski Liga kup i želi da na isti način startuje u kupu. Na papiru ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv niželigaša

U Argentini je fudbal religija. Širom Južne Amerike ne postoji više podela kao oko jedne stvari – navijačke pripadnosti. Bilo da su u pitanju River, Boka, San Lorenco, Velez ili neki peti klub, pripadnost je Argentincima usađena u krv. Od prvog trenutka kada pojure bubamaru, postignu prvi gol, osete prvu pobedu, postoji samo jedan san – igranje u voljenom klubu. Ali, šta kada se klub za koji živite nađe sa druge strane terena?

Takva priča dolazi nam iz Argentine, a u centru pažnje su Nauel Pjetrantonio, Liniers i San Lorenco. U prvoj rundi argentinskog kupa San Lorenco će odmeriti snage sa niželigašem Linierdom (01.10). Ne bi ovaj meč bio toliko poseban, niti bi privukao veliku pažnju da Nauel Pjetrantonio, igrač Liniersa, nije strastveni navijač San Lorenca.

Izabrane vesti

„Slavili smo posle žreba jer je izvučen veliki klub, a još više jer igramo baš protiv San Lorenca za koji navija cela moja porodica. Nismo mogli da verujemo i uživamo u svakom trenutku koji prolazi. Ako postignem gol, svi u mojoj porodici će vrištati i slaviti. Danas sam igrač Liniersa, branim njegove boje“, rekao je Pjetrantonio.

U niskom startu čekaće kraj meča i priliku da dobije dres nekog od svojih idola.

„Ja sam generacija ’98 kao Marijano Peralta Bauer. Želeo bih da razmenim dres sa njim ili sa Gabrijelom Rohasom. Ili sa Koloćinijem, idolom kluba. Zadovoljan sam jednim. Ne možemo ih sve opljačkati".

Otkrio je za argentinske medije Pjetrantonio šta sve od obeležja San Lorenca poseduje.

„Od San Lorencovih rekvizita imam jastuke, zavese u mojoj sobi su u bojama kluba, čaršave, stolnjake, privezak za automobil sa grbom San Lorenza, kape, šalove, kišobrane. Za sada nema tetovaža”.

Posebno ceni braću Anhela i Oskara Romera...

„Stvarno mi se sviđa kako igraju. Biće ih teško čuvati, ali biće to lepo iskustvo i nadamo se da ćemo dati sve od sebe“, zaključio je Pjetrantonio.

ARGENTINA KUP - 1. RUNDA

Petak

01.10: (1.15) San Lorenco (6.75) Liniers (16.0)

***kvote su podložne promenama

.


tagovi

San LorencoLiniersNauel Pjetrantonio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara