Načo Fernandez (Reuters)
Načo Fernandez (Reuters)

Ostade Real bez kapitena! Načo nije mogao da odbije 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 22:19

Iskusni defanzivac se seli u novi ambiciozni projekat

Ono što se moglo naslutiti tokom proleća, večeras je iz Madrida dobilo potvrdu.

Marka javlja da je Realov kapiten Načo Fernandez definitivno odlučio da napusti Madrid i da se dogovorio sa saudijskom Al Kadsijom. Iskusni Španac će u novom saudijskom prvoligašu potpisati dvogodišnji ugovor vredan 10.000.000 evra net po sezoni. Načo dolazi kao slobodan igrač pošto mu je ugovor u Realu istekao.

Izabrane vesti

Ostaće Načo u Madridu, Španiji i svetu fudbala upisan kao Realov verni i unverzalni vojnik. Nikada ga nije žuljala klupa, nikada nije birao poziciju i obavljao je zadatke bez pogovora. Bilo da je četvrti štoper u hijerarhiji, prinudni levi ili desni bek… Igrao je sve što se zahteva od njega i dao veliki doprinos Realovim uspesima poslednjih godina.

Načo je dete Reala, u klubu je već 23 godine, prošao je sve selekcije na putu do prvog tima i tamo godinama strpljivo čekao svoju šansu. Uvek u senci zvučnijih imena, prethodne sezone je odigrao najviše mečeva otkako je u Realu – 45. Igrao je na 12 od 13 mečeva u Ligi šampiona, odradio dobar posao protiv najboljih špiceva današnjice Halanda i Kejna, ali je imao i sreću da su Militao i Alaba veći deo sezone propustili zbog povreda i otvorili mu vrata startnih 11.

Čak ga je i trener Anćeloti savetovao da razmisli dva puta i da ostane u klubu, ali je rešio da posle skoro dve i po decenije napusti klub u kojem je proveo celu karijeru. Interesovali su se i evropski klubovi poput Rome, Intera i Viljareala, američki Inter Majami, veći saudijski klubovi Al Nasr i Al Itihad ali je ključnu ulogu odigrao Al Kadsijin trener Mičel. Nekadašnja Realova legenda i Načov zemljak je ubedio iskusnog defanzivca da prihvati izazov u novom saudijskom projektu.

Reč je o klubu koji je već uložio značajna sredstva u kvalitetna pojačanja i prošetao se kroz drugu ligu minule sezone. Nekada su ovaj klub trenirali i naši stručnjaci Aleksandar Stanojević i Aleksandar Ilić, a prošlu sezonu je na klupi započeo slavni Robi Fauler. Nije dugo izdržao i zamenio ga je Mičel koji je ranije vodio Sevilju, Marselj, Olimpijakos, Hetafe…

U timu Al Kadsije su još neka poznata imena poput Kika Femenije, Embajea Dijanja, Lusijana Vijeta, Alvara Gonzalesa, Andrea Karilja, Kevina Rodrigeša… Nedavno su potpisali prvi golman belgijske reprezentacije Kun Kastels kojem je istekao ugovor u Volfzburgu i meksički centarfor Hulijan Kvinjones koji je za 15.000.000 evra kupljen od Amerike. Očekuje se da zvanično bude potvrđen i transfer urugvajskog reprezentativca Naitana Nandez iz Kaljarija. Imaće Načo više nego pristojnu ekipu saigrača...

Načo je za Real Madrid odigrao 364 utakmice i upisao 16 golova, a osvojio je sve što se moglo osvojiti: Šest titula prvaka Evrope, četiri titule prvaka Španije, pet titula prvaka sveta, tri Superkupa Evrope, pet Superkupova Španije, dva Kupa kralja. Prethodne sezone je kao kapiten podigrao tri trofeja.

Real će sada pojačati napore da u klub dovede talentovanog francuskog štopera Lenija Joroa iz Lila kojeg vidi kao Načovog naslednika. Kapitenska traka prelazi na ruku Luke Modrića, a zamenik će mu biti Dani Karvahal. Treći i četvrti kapiten bi trebalo da budu Lukas Vaskez i Federiko Valverde.


tagovi

Naćo FernandezLetnji prelazni rok 2024Al Kadasija

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara