(©FK Radnički)
(©FK Radnički)

Đorđević: Superliga ne ide iz Niša

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 13:08

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Radničkog širi optimizam uoči nedeljne revanš utakmice baraža za opstanak, u kojoj njegov tim protiv Inđije juri zaostatak od 1:3

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Situacija je u svakom smislu vanredna u niškom Radničkom. Pred poslednju utakmicu u sezoni, ekipa se nalazi na ivici provalije, ima dva gola zaostatka (1:3) u baražu za opstanak u Mozzart Bet Superligi, a između dva meča sa Inđijom ostala je bez prvog trenera.

Izabrane vesti

Umesto Dragana Šarca, ekipu će u nedeljnom revanšu voditi Vladimir Đorđević, član maltene svih stručnih štabova - a bilo ih je podosta na Čairu - u poslednje dve godine, nekadašnji istaknuti defanzivac Nišlija, bivši fudbaler Crvene zvezde i brazilskog Fluminensea. Ako ništa drugo, novinari su posle dužeg vremena dobili sagovornika (u pravom smislu te reči) na pres konferenciji, upriličenoj u subotnje pre podne na stadionu na kome se, baš kao i u čitavom Nišu, osećaju posledice nezapamćenog pljuska koji se dogodio prethodne večeri i tokom noći.

„Cela sezona, ovako turbulentna kakva je bila, u kojoj smo se nadali ponovnom izlasku u Evropu, a sada nam je ugrožen status, staje u tu jednu utakmicu. Otežavajuća okolnost je to što startujemo sa dva gola minusa, ali ono što pričamo poslednjih dana je da pokušamo da to pretvorimo u dodatni motiv. Pokušavamo da podignemo ekipu, da se koncentrišemo i da damo, svi mi, i igrači, i stručni štab, i svako u klubu u domenu svog posla, pa i navijači koje pozivam da nam budu vetar u leđa, i više od trenutnog maksimuma. Ja, verujte mi, ne sumnjam u ukupnu pobedu i ubeđen sam da Superliga ne ide nikud iz Niša“, istakao je 40-godišnji trener, koji je, zanimljivo, bio član ekipe Radničkog koja je prethodni put ispala iz elitnog ranga pre okruglo dve decenije. Niškom klubu tada je trebalo punih devet godina da se vrati u društvo najboljih.

Već smo o tome pisali, da bi nadoknadio minus, Radnički bi morao da učini ono što mu je ove sezone samo jednom pošlo za rukom. Samo je protiv Spartaka, još sredinom septembra prošle godine, niški tim ostvario rezultat (3:0), koji bi mu sada doneo preokret i siguran opstanak. Pritom, to podrazumeva da se ne primi gol, a poslednji put to je Radnički učinio u poslednjem kolu osnovnog dela šampionata protiv Javora. Nakon toga, na devet uzastopnih takmičarskih mečeva, kapitulirao je najmanje jednom.

„A u Inđiji da kažemo četiri puta iz tri šuta, ako računamo i onaj gol poništen zbog ofsajda. Zato i želim da naglasim, svima je apsolutno jasno da mi moramo da napadnemo, to ćemo i učiniti, nemamo šta da čekamo, ali naš fokus i prvi zadatak sutra mora da bude puna koncentracija u odbrani. Ključ je u tome kako stojimo iza lopte, da zaustavimo njihovog napadača koji nam je tamo dao dva gola, kao i plejmejkera, prenosnog igrača koji je faktor njihove dobre tranzicione igre. Da budemo agresivni, da budemo svi za jednog, jedan za sve, da zaslužimo sreću koja ove sezone baš i nije bila na našoj strani i da uz Božju pomoć ostavimo Radnički u Superligi, tamo gde mu je i mesto“, dodao je Đorđević.

Nikakvih kalkulacija više neće biti ni sa sastavom tima. Svi aduti biće na talonu, a prema saznanjima Mozzart Sporta, na gol će se, posle više od mesec dana pauze, vratiti Dragan Rosić, dok bi ulogu obaveznog bonusa trebalo da od starta dobije Lazar Pavlović, strelac jedinog gola za Nišlije u Inđiji i fudbaler koji je nekoliko desetina sekundi nakon toga uzdrmao prečku gola odličnog Miloša Čupića. Kartone su u prošlom susretu odradili Petrov i Varga, a najmanje jedan od njih dvojice takođe će se naći u startnoj postavi.

„Sastav ćemo odrediti nakon poslednjeg treninga, ali ono što je dobra vest jeste da i oni igrači koji su u Inđiji nastupili nedovoljno oporavljeni, a bilo ih je nekoliko, bolje izgledaju na terenu i moći će stopostotno da se daju u nedelju uveče“, zaključio je Vladimir Đorđević.

Ulaz na Čair biće slobodan, utakmica počinje u nedelju u 18.30 časova (TV Arena sport 8), a sudiće je, samo dva dana nakon što je bio četvrti arbitar na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, Miloš Milanović iz Ćuprije.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički NišVladimir Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara