Đorđe Petrović (©Reuters)
Đorđe Petrović (©Reuters)

Đorđe Petrović Strazburov prioritet posle neuspeha sa Ivonom Mvogom

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 11:25

Francuski klub nije uspeo da dobije Lorijanovog golmana na pozajmicu pa se okreće srpskom reprezentativcu, piše Lekip

Ne može se reći da Đorđe Petrović nije bio dobar čuvajući gol Čelsija u drugom delu prošle sezone, ali i pored solidnih izdanja na Stamford Bridžu ga ne vide među stativa u novoj sezoni. Problem za srpskog golmana je dolazak novog trenera, Enca Mareske, čija se fudbalska filozofija bazira na začetku napada od golmana. A, prednost u takvoj situaciji ima Španac Robert Sančes.

Zbog toga je još početkom leta doveden u pitanje Petrovićev statusu u londonskom klubu. Krenule su priče o promeni sredine, pominjalo se da ga Čelsi nudi Đenovi, a da interesovanje pokazuju Fjorentina i Strazbur. Ništa konkretno se nije desilo, ali iz Francuske stiže informacija da je bivši golman Čukaričkog postao prioritet Strazbura u finišu prelaznog roka. Vest je plasirao ugledni Lekip, navodeći da nakon neuspeha u pokušaju da se angažuje Ivon Mvogo iz Lorijana, klub iz istočne Francuske sve karte baca na dovođenje Đorđa Petrovića.

Izabrane vesti

Ta priča od početka je imala smisla jer su vlasnici Čelsija, ujedno i većinski vlasnici Strazbura. Francuzi su, ipak, prvobitno hteli nekoga kome ne bi trebao proces adaptacije, ali nakon ispadanja iz Lige 1 Lorijan nema nameru da pozajmljuje švajcarskog golmana rođenog u Kamerunu, već insistira na momentalnom otkupu ugovora. U Petrovićevom slučaju, pozajmica bi bila odgovarajuća opcija i za Strazbur i za Čelsi, ali je pitanje da li je srpski reprezentativac voljan da napravi korak unazad u svojoj karijeri i nakon 31 nastupa za Plavce iz Londona pređe u klub koji je prošlu sezonu završio kao 13. na tabeli.



tagovi

ČelsiStrazburĐorđe PetrovićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara