Pjer Emerik Obamejan (@AlQadsiahEN)
Pjer Emerik Obamejan (@AlQadsiahEN)

Oprez, stigao je crni panter!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 17:52

Marselj prodao Pjera Emerika Obamejana saudijskoj Al Kadsiji za 10.000.000 evra

U turobnoj prošloj sezoni Marselja, onoj što je okončana na osmom mestu Lige 1, Pjer Emerik Obamejan bio je jedna od retkih svetlih tačaka. Veteran je postizao i nameštao golove i u 35. godini života, ali na Velodromu nije ostao, niti će biti deo projekta novog trenera Roberta De Zerbija. Iako je uprava isprva želela da zadrži Gabonca i spreči transfer u Saudijsku Arabiju, na kraju je ipak promenila kurs i pustila ga u Al Kadsiju za 10.000.000 evra!

"Oprez, stigao je crni panter", poručio je najaktivniji saudijski klub ovog leta nakon što je danas promovisao Obamejana koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Isprva je meta klub iz Kobara bio Seviljin Jusef En Nesiri, ali na stadion Princ saud bin Javali stigao, objektivno, kvalitetniji fudbaler. Istina, u poznim igračim godinama (ima punih 35), ali nakon sezone u kojoj je kao špic Marselja isporučio 30 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Ono što su prošlog leta na fudbalskoj pijaci radili Al Nasr, Al Hilal i Al Itihad, sada čini Al Kadsija. Istina, plaća daleko manja obeštećenja, ali dovodi zvučna imena i od starta prelaznog roka najaktivniji je saudijski klub.

Sa ekipom koju su između ostalih činili Embaje Dijanj, Lusijano Vijeto, Alvaro Gonzales, Andre Kariljo, Kevin Rodrigš, Al Kadsija se prošetala kroz drugi rang saudijskog fudbala i izborila promociju. Da joj samo bivstvovanje u eliti nije dovoljno, pokazuju i letnje transfer aktivnosti. Pomenuti fudbaleri su po završetku sezone napustili klub, a stigle su apgrejdovane verzije poput Realovog Naća Fernandesa, Najtana Nandeza kojem je istekao ugovor sa Kaljarijem, belgijski golmana Koen Kastels iz Volfsburga, Obamejana, čoveka sa 459 nastupa, 236 golova i 73 asistencije u Ligama petice gde je nosio dres Arsenala, Čelsija, Borusije Dortmund, Barselone, Sent Etjena i Marselja. Ipak, nije Oba najsuplje plaćeni igrač saudijskog kluba ovog leta. Kolumbijski golgeter Hulijan Kinojes plaćen je meksičkoj Klub Americi skoro 14.000.000 evra.

Sve što Al Kadsija radi ovog leta potvrđuje da neće statirati u Saudi Pro Ligi, već da joj je ambicija da se nadmeće sa odabranim društvom velikana poput Al Hilala, Al Nasra, Al Itihada i Al Ahlija. Već sada ima određene argumente da stane na crtu velikoj četvorci.



tagovi

Pjer Emerik ObamejanOlimpik MarseljAl Kadisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara