©Reuters
©Reuters

Opet težak udarac za Bajern, vunderkind izabrao Pari Sen Žermen

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 01:25

Nemački gigant je čitavog leta bio u blagoj prednosti za potpis Dezirea Duea, ali će Renov tinejdžer ostati u Francuskoj

Transfer sapunica letnjeg prelaznog roka 2024. dobila je razrešenje. Jedan od najtraženijih igrača na tržištu Dezire Due odabrao je da karijeru nastavi u Pari Sen Žermenu, javljaju francuski mediji. Novi veliki udarac pretrpeo je Bajern, koji poslednjih meseci liči na grogiranog boksera na svim poljima, bilo da se radi o dovođenju trenera ili igrača. Imaće Vensan Kompani velike probleme...

Prema informacijama Parizijena, u nedelju je održan sastanak između uprave dva kluba na kom su dogovorene ključne tačke posla, a detalji dele od potpune saglasnosti. Sam Naser El Kelaifi razgovarao je sa roditeljima momka rođenog 2005. godine i predstavio im projekat koji će obuhvati njihovog sina. Nema informacije o tome koliko će šampion Francuske platiti Renu, ali se pretpostavlja da će to biti cifra od 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Pre nego što je stupio u kontakt sa Dueovim klubom, zapitali su članovi sportskog sekotra Pari Sen Žermena i Luisa Enrikea da li se mladić uklapa u profil igrača kakvog Španac želi. Pošto je Enrike potvrdno odgovorio, operacija je počela, a njen glavni deo završen je po okončanju Dueovog učešća na Olimpijskim igrama.

Sada kada je igrač izrazio jasan stav koji ide u korist PSŽ-a, očekuje se da će se pregovori ubrzati i finalizovati u narednih nekoliko dana. Parižani su jednostavno pokazali više truda da zaintrigiraju Duea i njegovu familiju interesantnim projektom i tako je Bajern još jednom pao na logističkom planu, baš tamo gde bi se očekivalo (bar ranije) da je najjači.

Podsetimo, kakva je pomama za Dezireom Dueom pokazuje činjenica da transfer ovakve vrednosti nije viđen još od prelaska Antonija Marsijala iz Monaka u Mančester Junajted za 60.000.000 evra 2015. godine kada se radi o nekom transferu francuskog tinejdžera (uz veliku napomenu da tu ne računamo Kilijana Embapea koji je ipak postao poseban univerzun za sebe svojim prelaskom u PSŽ za 180.000.000 evra 2017. godine).


tagovi

Dezire DueBajern MinhenPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2024transferi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara