Partizanov tim na meču sa moskovskim Dinamom (©Starsport)
Partizanov tim na meču sa moskovskim Dinamom (©Starsport)

Odavno se nije desilo da pred početak sezone ne znam kakvi ćemo biti

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.07.24. | 13:13

“Tražimo još centralnog vezistu i krilo“, kaže trener Partizana Stanojević

Bliži se petak i premijera Partizanu u Mozzart Bet Superligi Srbije, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević priznaje da ekipa još nije spremna po njegovom ukusu.

Nakon dosadašnjeg dela priprema Parni valjak ne izgleda onako kako bi strateg voleo.

Izabrane vesti

Završili smo prvi deo priprema, ali smo opet morali da nastavimo da radimo kao da smo na pripremama, jer nismo odradili sve kako sam planirao. Radimo pojačano da bismo došli na nivo na koji smo želeli. Imao sam problem sa intenzitetima, neki igrači nisu uspeli da ih isprate. Nismo se još našli u potpunosti što se tiče rada, onako kako želim. Tako ćemo i prvu utakmicu tretirati kao da je pripremna, imaćemo pet izmena. Vreme će pokazati kakvi ćemo biti“, rekao je Stanojević.

I priznaje da ni on još nema jasnu sliku kako će Valjak izgledati protiv Napretka.

Prva utakmica je najteža, dok se i mi pohvatamo. Moramo da uđemo u meč ’do koske’, da idemo iznad maksimuma, ne smemo da razmišljamo o Kijevu. Odavno se nije desilo da ne znam kakvi ćemo biti. Moramo da krenemo sa neviđenom energijom. A, da li ćemo biti dobri ili imati amplitude, to ne znam“.

Novim igračima Stanojević je zadovoljan, ali prelazni rok za Partizan još nije gotov.

Zadovoljan sam novajlijama. Bili su nam preko potrebni štoper, zadnji vezni i levi bek. Klub je odradio fenomenalan posao što ih je odmah doveo, na početku priprema. Arijaga nam je doneo brzinu i agresivnost, Mujakić brzinu i stabilnost, novi levi bek iskustvo. Poremetila nas je povreda Živkovića, jer je bio ofanzivno rešenje za desnu stranu. Zato smo naknadno doveli Lazarevića. Tražimo igrača sredine terena, nismo se dogovorili oko Đakovca. Nastavili smo da tražimo. Kao i krilo koje može da igra na oba boka. Tu je i Zubairu, mlad igrač, koji ima potencijal, prodornost, brzinu. Zadovoljan sam novajlijama“.

A, posle Napretka ide i prva evropska utakmica – Dinamo Kijev.

Oni su nivo Dinama iz Moskve, takva nas utakmica čeka. Dosta intenziteta, direktnosti. Težak protivnik. Biće zahtevna utakmica. Videli ste nas u Rusiji, koji je to nivo trke, intenziteta“.

Otkrio je Stanojević šta još nedostaje njegovoj ekipi.

Da budemo malo opasniji napred. U prve dve utakmice u Rusiji smo bili totalno bezopasni, nismo ni napadali šesnaesterac, premalo smo bili u protivničkoj trećini. Disciplina igre polako dobija konture. Fali nam malo kretnji bez lopte, igra u oba pravca. Tu je potrebno da se momci još adaptiraju na nivo treninga“.

Na kraju, žao je Stanojeviću što Partizan protiv Napretka neće igrati u Loznici, ali je srećan zbog male infrastrukturne revolucije u fudbalskoj Srbiji.

Navijao sam da igramo u Loznici, oduševljen sam što ćemo ove godine igrati tamo, u Leskovcu, Zaječaru, što klubovi rade terene. MI smo uživali da igramo u Rusiji na onim stadionima. To je fenomenalna stvar koja se desila srpskom fudbalu, svima to odgovara“, podvukao je Aleksandar Stanojević.


tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara