©Reuters
©Reuters

Od švedske akcije do galicijske fantastike: Embape zna da iznese sve uloge, Modrić je stari mudrac

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.24. | 22:55

Francuz bombom najavio trijumf Reala i pokazao da ga optužbe za pir u Stokholmu ne dotiču, Madriđani prelomili tek posle ulaska velemajstora

Ne zna se ko je u prethodnih sedam, osam dana bio kivniji na Kilijana Embapea. Da li su to Francuzi zbog činjenice da je njihov kapiten bez valjanog razloga propustio oktobarsko reprezentativno okupljanje ili su to svi ostali ljubitelji sporta i sportskog duha širom sveta, zbog razvratnog, posve nesportskog načina, na koji je jedan od najboljih igrača današnjice proveo pomenute slobodne dane.

Optužen je Embape da je u Stokholmu učestvovao u bahanalijama koje su otišle predaleko, ali je 26-godišnji napadač ove večeri pokazao da je spreman da u roku od samo nekoliko dana presvuče kostim glumca iz švedskog akcionog filma i kreira fantastiku usred Galicije. Kilijan je u 20. minutu dao gol sa udaljenosti od preko 20 metara i tako doveo Madriđane u vođstvo, ali je Selta početkom drugog poluvremena rezultat vratila u egal. Kraljevići su duel 10. kola Primere prelomili tek kada je u igru ušao novi najstariji igrač u istoriji kluba Luka Modrić i asistencijom za Vinisijusa Žuniora u 66. minutu doneo pobedu Realu na Balaidosu 2:1.

Izabrane vesti

Možda Embape nije uspeo da se odupre tom svojevrsnom povećanju stepena arogantnosti koja kao da po pravilu mora da dođe uz oblačenje Realovog dresa, ali je uspeo da se odupre svim psihološkim pritiscima koji bi po većinu drugih igrača bili pogubni. Pokazao je Francuz ponovo da je veliki fudbaler i u 20. minutu dao svoj najlepši pogodak od dolaska u Španiju. Uzeo je loptu Seltinom kapitenu Franu Beltranu na oko 20 metara od gola, napravio samo jedan korak i spektakularnim udarcem savladao veterana Visentea Gvajitu. Bio je to treći uzastopni gol Reala u La ligi van kaznenog prostora, niz kakav aktuelni šampion Evrope nije imao još od 2014. godine.

Nije Selta mogla da računa na klupsku legendu Jaga Aspasa, ali je izostanak omalenog Španca zbog dobijanja crvenog kartona u prošlom kolu u dobroj meri nadoknadio bivši polaznik Barsine La Masije Oskar Mingeza. Desni bek Selte je drugi asistent dosadašnjeg toka Primere, a u 51. minutu upisao je svoju petu u sezonu (prethodno je za čitavu karijeru u La ligi zabeležio samo četiri). Pronašao je Mingeza usamljenog u šesnaestercu Reala Vilijota Svedberga, a mladi Šveđanin nije dao nikakve šanse Tibou Kurtoi.

Nije blistao Real, kako je utakmica odmicala Selta je bila sve opasnija, ali je Anćeloti na pola sata pred kraj uveo Luku Modrića i tako ispostavilo se načinio ključni potez na utakmici. Velemajstor fudbala je samo nekoliko minuta po ulasku poslao magičan pas ka Vinisijusu Žunioru, za ispostaviće se konačnih 2:1 u Realovu korist. Modrić je sa 39 godina i 40 dana postao najstariji igrač koji je zaigrao za Real na jednoj zvaničnoj utakmici u 122 godine dugoj istoriji kluba, pretekao je čuvenog Ferenca Puškaša. Mogla je Selta da šokira velikog favorita u poslednjim trenucima utakmice, ali je Grk Anastasios Douvikas sa desetak metara neometan šutirao pored Kurtoinog gola i tako postao tragičar galicijsog kluba.

Real sada ima isti broj bodova kao i Barselona, s tim da Katalonci svoju utakmicu 10. kola igraju u nedelju (21.00) protiv Sevilje. Selta je na samoj sredini tabele.


PRIMERA – 10. KOLO

Petak

Alaves – Valjadolid 2:3 (1:1)

/Martinez 6, Garsija 90+7 – Silja 17pen, Amala 72pen, Anuar 76/

Subota

Atletik Bilbao – Espanjol 4:1 (3:0)

/Vivijan 6, Injaki Vilijams 28, 30, Berenger 55 - Tehero 90+2/

Osasuna - Betis 1:2

/Toro 59 - Roke 7, Avila 73/

Đirona - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

/Ojarsabal 44/

Selta - Real Madrid 1:2

/Svedberg 51 - Embape 20, 66/

Nedelja

14.00: (2,15) Majorka (3,20) Rajo Valjekano (4,00)

16.15: (1,35) Atletiko Madrid (4,60) Leganes (10,5)

18.30: (1,72) Vilajreal (3,50) Hetafe (5,30)

21.00: (1,32) Barselona (5,60) Sevilja (8,50)

Ponedeljak

21.00: (1,65) Valensija (3,70) Las Palmas (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridKilijan EmbapeSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara