©Reuters
©Reuters

Od optužbi za silovanje, do nedostižnog sna Stare dame za dve i po godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.06.24. | 11:13

Karijera Mejsona Grinvuda početkom 2022. godine dovedena je u pitanje, ali je jedna odlična sezona bila dovoljna da postane želja giganata iz Italije, Španije i Nemačke

Odlazak Mejsona Grinvuda u Španiju predstavljao je pokušaj mladog ofanzivca da se vrati na željeni kolosek posle godinu i po dana bez takmičarske utakmice, međutim teško da je i sam đak Mančester Junajteda u ličnim projekcijama mogao da predvidi povratak na veliku pozornicu kakav je režirao.

Fenomenalna sezona na pozajmici u Hetafeu uticala je da se Englez rođen 2001. godine nađe na listi želja evropskih klubova te se već neko vreme kao glavni interesenti pominju Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, dok sve ozbiljniju poziciju u trci zauzima Juventus.

Izabrane vesti

Iako ograničenih finansijskih mogućnosti, predstavnici Stare dame strpljivo su krenuli u flert koji počinje da daje prve rezultate. Prema navodima Gazete, Grinvudove igre privukle su pažnju Kristijana Đuntolija i Tijaga Mote, te je uz odobrenje budućeg stratega napravljen prvi kontakt sa ofanzivcem. Isti izvor tvrdi da je Grinvud pokazao interesovanje i spremnost da se preseli u Torino, međutim da je realizacija još vrlo daleko, pre svega zbog finansijskih zahteva Mančester Junajteda.

Nezvanično, klub sa Old Traforda projektovao je da od Grinvudove prodaje inkasira između 40 i 50 miliona evra, što je trenutno preveliki zalogaj za Juventus uprkos velikoj želji da angažuje 22-godišnjeg fudbalera. Torinski klub je već stavio šapu na golmana Monce Mikelea di Gregorija, dok je na listi prioriteta pre angažmana ofanzivca i reorganizacija veznog reda koja bi mogla da podrazumeva dodatne troškove s obzirom na to da su se na radaru Juventusa našli Teun Kopmajners i Daglas Luiz.

Cena koju su postavili Crveni đavoli za Grinvuda iz aktuelne perspektive previsoka je za deo zainteresovanih klubova, posebno jer engleskom fudbaleru ugovor ističe 2025. godine, te bi na kraju naredne sezone mogao da ode iz Mančestera kao slobodan igrač. Usled visine obeštećenja iz trke je već istupio Hetafe, iako je fudbaler istakao da je zadovoljan u španskom klubu i sredini u kojoj je oživeo karijeru, ali za razliku od člana Primere znatno uporniji su Italijani koji ne prihvataju negativan epilog i traže način da prevaziđu jaz između želja i mogućnosti.

Osim što se nadaju da bi mogli da odobrovolje rukovodstvo junajteda i spuste cenu ofanzivca, u Torinu istovremeno traže i računicu po kojoj bi uspeli da izdvoje potrebni novac. Uprkos odlučnosti da se bore za Grinvudov potpis, predstavnici Stare dame imaju spremna i alternativna rešenja od kojih je prva rezerva Savinjo, Brazilac koji je eksplodirao u Đironi, a koji je u vlasništvu Troe. Imajući u vidu da se radi o klubovima Siti grupe, kao logičan korak nameće se eventualni prelazak u redove šampiona Engleske, međutim kako se Savinjo ne nalazi u Gvardiolinim planovima, opcija odlaska na pozajmicu u Juventus deluje kao prilično realna.

Uz igrača Troe, u drugom redu mig iz Torina očekuje i Edon Žegrova, fudbaler Lila koji je privukao pažnju Rome i nekolicine premijerligaša.

Kao što je već pomenuto, zainteresovani za fudbalera Junajteda su i Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, međutim mediji sa Ostrva ističu da, ukoliko na Old Traford ne stigne zadovoljavajuća ponuda, u redovima premijerligaša su spremni čak i na scenario po kojem bi Grinvud ostao u matičnom klubu gde bi uz produžetak ugovora se prolongiralo pitanje njegove budućnosti.

Podsetimo, jedan od igrača koji je u tinejdžerskim danima označen kao budućnost evropskog fudbala, u seniorske vode je uplovio pod komandom Ole Gunara Solskjera 2019. godine i domah privukao veliku pažnju, ali je projektovani put poremetio skandal koji se dogodio u januaru 2022. godine. Grinvud je tada uhapšen i optužen za pokušaj silovanja, što je negirao, ali su posledice bile neizbežne te tokom narednih godinu i po dana nije upisao ni minut na fudbalskom terenu. Turbulentni period ostao je iza ofanzivca po prelasku na pirinejsko poluostrvo, te se danas sa pravom ponovo priča o njemu kao jednom od najperspektivnijih igrača iz klase 2001.


tagovi

Mejson GrinvudMančester JunajtedJuventusHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara