Od hrvatskog drugoligaša, preko drugog tima Barse, do 'liga petice' za godinu dana

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.24. | 18:27

Mika Faje ide u Ren, ali Katalonci ga se nisu u potpunosti odrekli...

Hrvatski menadžer Endi Bara pretvorio je tamošnjeg drugoligaša Kustošiju u ozbiljan fudbalski butik, a njegov najvredniji proizvod nalazi se na pragu velikog transfera u Ren.

Mladi štoper Mika Faje (20) nakon godinu dana provedinih u Barseloni - tačnije u njenom drugom timu - menja sredinu pošto je privukao pažnju nekoliko klubova. Za Senegalca su ozbiljno bili zagrizli PSV Ajndhoven i Porto, međutim trku je na kraju dobio francuski klub.

Izabrane vesti

Barsa se ne odriče u potpunosti talentovanog štopera, pošto je u ugovor ubacila buy-back klauzulu, a to znači da će u bilo koje doba, zapravo sve dok traje Fajeov ugovor sa Renom, moći da ga povrati za 35.000.000.

Kada je u pitanju zarada od predstojećeg transfera, ona svakako nije mala. U kasu Katalonaca sliće se celih 12.000.000 evra (Kustošiji su za njegovo dovođenje platili svega 1.500.000), ali tu je i projektivanih 25 odsto od iduće prodaje.

Barseloni u trenutnoj situaciji svaki zarađeni evro i oslobađanje prostora u budžetu za plate znači kako bi u što skorijem roku mogla da registruje Danija Olma, ali i da kasnije krene po još jedno vrhunsko krilo.


tagovi

Mikail FajeLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara