Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Ocena Glena Džonsona: Murinjo nije evoluirao i zato je zaostao za drugima

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 23:19

„Mladi su ga prestigli“, kaže bivši bek Čelsija i Liverpula

Neuspeh za neuspehom niže Žoze Murinjo. Nema ni mrve dileme da mu karijera ide nizbrdo. Uz svo poštovanje Romi, do pre četiri-pet godina niko ne bi mogao ni da zamisli Posebnog na klupi Vučice, koja je ipak klasa ispod Reala, Čelsija, Mančester junajteda...

Ali, neuspešna epizoda u Junajtedu, još gora u Totenhemu, a sada mu sve nizbrdo i u Romi, jasno govore da Žoze više nije što je bio.

Izabrane vesti

Tako tvrdi i Glen Džonson, nekadašnji reprezentativni bek Engleske, te Liverpula i Čelsija i to baš kod Murinja. On ima objašnjenje zašto zvezda portugalskog stručnjaka polako pada sa horizonta.

Kada se pojavio, Murinjo je bio kao nebrušeni dijamant i niko nije imao takav karakter kao on. Bio je i fantastičan taktičar, neverovatan. Ali, mladi treneri su učili od njega i dostigli ga. Fudbal se u međuvremenu promenio, evoluirao, a Žoze se nije promenio ni za mrvu. I zato je zaostao za ovim mladim stručnjacima“, objasnio je Džonson.

I sigurno je da tu ima dosta istine, jer odavno ništa novo, revolucionarno Posebni nije ponudio svetu fudbala. Stare fore, psihološke igrice, odavno više ne prolaze. A, na terenu, kako je krenulo sjajno sa Romom, tako je sada u totalnom autu.

Ko zna gde će mu biti sledeći korak ako ni Romi ne donese nikakav kvalitativni iskorak, a za sada ga – nema. 

 


tagovi

Žoze MurinjoGlen DžonsonRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara