Murinjo (©Reuters)
Murinjo (©Reuters)

U Rimu niko više nije očaran: Murinjo u svim parametrima lošiji od Fonseke

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 22:02

Splasnula očekivanja u Večnom gradu

Euforija koja je nastala u Rimu posle dolaska Žozea Murinja i serije dobrih rezultata na startu sezone, splasnula je već početkom novembra, usled očajne forme rimskog kluba.

Roma je osvojila 19 bodova nakon 12 kola Serije A, što znači da Murinjo ima pet bodova manje nego što je na istom mestu u prošloj sezoni, imao njegov sunarodnik Paulo Fonseka.

Izabrane vesti

Murinjo je preuzeo Vučicu kao dugoročno rešenje, potpisao je trogodišnji ugovor i sezknu otvorio sa šest pobeda na sedam utakmica, ali su kola krenula nizbrdo posle poraza od Lacija u septembru. Roma ima pet poraza u dosadašnjem toku sezone, odnosno dve više nego kod Fonseke prošle sezone.

Pre godinu dana, nekadašnji trener Šahtjora imao je 24 boda nakon 12 mečeva, a jedan od tih poraza bio je službenim rezultatom, nakon što je Amadu Dijavara igrao utakmicu mimo propisa.

Fonseka je u isto vreme prošle godine imao sedam pobeda, jednu više od Murnija, a postigao je i šest više golova (27) nego Roma ove sezone. Jedino u čemu je Murinjova bolja od Fonsekine jeste broj primljenih golova. Vučica je ove sezone 15 pota vadila loptu iz svoje mreže na 12 utakmica, a prošle sezone čak 17.


tagovi

Žoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara