Novi početak za Iliju Stolicu: Stigla je “klasa 2000”

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 10:20

Mlada reprezentacija Srbije danas protiv Estonije završava neuspešan ciklus (15 časova)

Moralo je i to da se desi jednog dana. Posle tri učešća na završnim turnirima mlada reprezentacija Srbije nije uspela da izađe iz grupe. Današnji meč protiv Estonije (15 časova), trebalo bi da predstavlja kraj jedne generacije, igrača rođenih posle 1. januara 1998. godine, ali suštinski je novi početak za selektora Iliju Stolicu.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak, posle gubitka šanse da Srbija zauzme prvo ili drugo mesto u grupi 5, odlučio se da počne sa forsiranjem igrača koji bu narednom ciklusu trebalo da iznesu teret kvalifikacija. Zahvalio se Stolica momcima rođenim 1998. i 1999. godine, pa ćemo danas u letonskoj Jurmali na delu videti novi, mlađi tim. Ekipu sastavljenu od momaka rođenih posle 1. januara 2000. godine.

Zalet je uhvaćen trijumfom protiv Poljske, kada je strelac bio Veljko Nikolić. Neće biti danas u sastavu veziste Crvene zvezde, kao ni Petrovića, Gavrića, Luke Ilića.

Moramo da budemo zadovoljni partijom protiv Poljske. Imali smo za protivnika najorganizovaniju ekipu u grupi. Tri boda došla su kao uteha za sve dobre stvari koje smo uradili tokom kvalifikacija, a kada nismo bili nagrađeni dobrim rezultatom. Pojedinci su prvi put u nacionalnoj selekciji. Imali smo čak i četiri godine mlađe fudbalere”, rekao je za Sportski Žurnal Ilija Stolica.

Zanimljivo je da će Estonija dočekati Srbiju u letonskoj Jurmali, pošto estonske vlasti nisu dozvolile ulazak selekciji Srbije u zemlju.

“Estoncima je najjače oružje igra iz prekida. Pokušavaju da ugrožavaju gol rivala iz kontri. Verujem da ćemo, kao i u većini prethodnih susreta, imati veći posed i više šuteva ka golu. Od kada sam preuzeo ovu generaciju nije se desilo da izgubimo u prvoj utakmici. Problem je dolazio u drugoj. Moguće je da problem nastajao zbog toga što pojedinci nisu imali kontinuitet igara u klubovima. Biće interesantno kako će nova grupa odgovoriti na obaveze”, dodao je Ilija Stolica.

Prema pojedinim informacijama selektor mlade reprezentacije Srbije izvešće na teren u Jurmali vrlo zanimljivu postavu. Tandem zadnjih veznih činiće vunderkind Vojvodine Mirko Topić i član Mančester Sitija na pozajmici u Veroni Ivan Ilić. Na levom krilu šansu bi trebalo da dobije Filip Stevanović, kome će leđa čuvati Damjan Daničić iz zagrebačkog Dinama.

ESTONIJA – SRBIJA

Jurmala

Stadion: Floka

Sudija: Pol Meklohlin (Republika Irska)

ESTONIJA (4-4-2): Kudrajavčev – Soloveik, Baloidis, Litvinskis, Birka – Liepa, Savalejvs, Tonisev, Zelenkov – Grinberg, Kokins.

SRBIJA (4-2-3-1): Milojević – Marković, Eraković, Kamenović, Daničić – Topić, I.Ilić, Milosavljević, Lukić, Stevanović – Tedić. 

KVALIFIKACIJE ZA EP - GRUPA 5

Danas

15.00: (16.00) Estonija (9.00) Srbija (1.10)

16.00: (10.5) Letonija (5.70) Rusija (1.23)

18.00: (1.65) Poljska (3.60) Bugarska (5.10)



tagovi

Ilija Stolicamlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara