Kristijano Ronaldo i Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Kristijano Ronaldo i Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Novi okršaj Ronalda i Mitrovića, da li je i poslednji ove sezone?

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 13:25

Al Hilal i Al Nasr se sastaju u finalu Kupa Saudijske Arabije ovog petka od 20 časova, Milinković-Savić propušta meč zbog suspenzije

Još jedan okršaj Kristijana Ronalda sa srpskim reprezentativcima Aleksandrom Mitrovićem i Sergejom Milinković-Savićem. Ovog puta direktno za trofej Kupa Saudijske Arabije, Al Hilal i Al Nasr će se sastati u Džedi ovog petka od 20 časova u velikom finalu.

Prvu, onu važniju bitku odneo je srpski duo. Osvojili su prvenstvo, u ponedeljak su pobedom nad Al Vehdom (2:1) spustili zavesu na šampionat ostavivši drugoplasirani Al Nasr čak 14 bodova iza sebe.

Izabrane vesti

Utešnu nagradu Kristijano Ronaldo je dobio kada mu je uručena Zlatna kopačka. Bio je najbolji strelac lige sa 35 golova, oborio je rekord Saudijske Arabije po broju pogodaka u jednoj sezonu. Taj rezultat teško da će mu skoro uzeti, a svi znamo koliko je 39-godišnjem Portugalcu stalo za svako lično priznanje. Čak i na Bliskom istoku.

Pobedio je Ronaldo direktno Mitrovića, koji je bio drugi strelac takmičenja. Postigao je srpski napadač 28 golova, što je svakako ogroman uspeh (njegovi najbliži pratioci Sakala i Hamdala su bili strelci po 19 puta), ali ne dovoljno dobar da bi srušio Ronalda. Ipak, ne treba smetnuti sa uma ni to da je Mitrović propustio tri prvenstvene utakmice u aprilu zbog povrede.


20.00: (2,10) Al Hilal (3,50) Al Nasr (3,40)


E sad na red dolazi i finale kupa. Za nas Evropljane to možda više i nije tako prestižno takmičenje kao u vreme dok je postojao Kup pobednika kupova, ali Saudijcima je u najmanju ruku u istoj ravni sa prvenstvom. Pre svega zbog prestiža, jer trofej kupa tradicionalno sponzoriše sam kralj Saudijske Arabije Salman, a trofej će pobedniku dodeliti neko od predstavnika kraljevske porodice.

U očima Saudijaca nema veće časti. Zato će večerašnji susret imati posebnu draž.

Nažalost, ovog puta nećemo gledati Milinković-Savića. Nekadašnji vezista Lacija je u polufinalu zaradio suspenziju, koju mora danas da odsluži, tako da će sa tribina da posmatra saigrače. Trener Žorž Žezus je priznao da je to ozbiljan problem po njegov Al Hilal, ali nije hteo da otkrije ko će da ga zameni i kakvu taktičku zamku da spremi.

Mitrović i Ronaldo ponovo vode borbu za zvanje najboljeg strelca. Obojica su postigli po tri pogotka u dosadašnjoj fazi takmičenja, po jedan manje od Janika Karaska (Al Šabab), Sadija Manea (Al Nasr) i Abderazaka Hamdale (Al Itihad).

Al Hilal je na putu do finala savladao Al Džabalajn (1:0), Al Hazem (3:0), Al Tavon (3:0) i Al Itihad (2:1), dok je Al Nasr savladao Ohod (5:1), Al Etifak (1:0), Al Šabab (5:2) i Al Kalidž (3:1). Ovo će da bude treći takmičarski susret Al Hilala i Al Nasra ove sezone, a Žezusovi izabranici dosad nijednom nisu izgubili.

U decembru u prvenstvu je bilo 3:0 za Al Hilal (dva gola Mitrovića i jedan Sergeja), a 17. maja su odigrali 1:1 (pogodak Mitrovića u 100. minutu iz penala). Izmešu ta dva meča, u polufinalu Superkupa Saudijske Arabije u aprilu, Al Hilal je bio bolji sa 2:1. Tada je igrao samo Sergej od srpskih igrača, bio je asistent za vodeći gol Al Davsarija.

Biće ovo poslednji susret Al Hilala i Al Nasra ove sezone, ali ne nužno i poslednji duel Mitrovića i Milinković-Savića sa Ronaldom. Sva trojica su pozvana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pa im se možda ukrsti put u nekom momentu u nokaut fazi.


--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


KUP SAUDIJSKE ARABIJE – FINALE

Petak

20.00: (2,10) Al Hilal (3,50) Al Nasr (3,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Aleksandar MitrovićSergej Milinković SavićKristijano RonaldoAl NasrAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara