Novi klub, nova opcija na Jovića - do sada najskromnija

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 18:55

Navodno, u toku su pregovori sa Kaljarijem...

Činjenica da su kupili Lukasa Beltrana i Embalu Enzolu, uloživši u njih preko 20.000.000 evra bila je najkonkretnija najava da u Firenci ne računaju više na Luku Jovića i da žele da ga se reše ovog leta.

Odluka da ne bude prijavljen za Ligu konferencije došla je kao prirodan sled događaja, nakon čega su krenule spekulacije gde bi srpski napadač mogao da nastavi karijeru.

Izabrane vesti

Prva informacija kazivala je da ga Fali Ramadani nudi Milanu, ali da na San Siru nisu baš zagrejani. Potom se Rosonerima navodno zanimljivom učinila ideja da dovede Jovića, da bi se poslednjih dana kao jedna od opcija pojavio i Olimpijakos. Imajući u vidu Ramadanijeve dobre veze u Atini - ništa neočekivano.

Ipak, tu se licitacija ne završava. Lokalni mediji iz Toskane ovog popodneva javljaju kako bi Luka na kraju mogao da završi u Kaljariju, novom-starom članu Serije A. Njegovi zastupnici navodno rade na hitnom pronalasku rešenja, pošto je očigledno da Vinčenco Italijano više ne računa na Srbina.

Podsetimo, Jović ima veoma specifičan ugovor sa Fjorentinom. Real Madrid i dalje plaća polovinu njegove plate (do juna iduće godine, oko 2.500.000 evra), međutim i igrač i klub imaju opciju da se saradnja nastavi na još dve godine nakon leta 2024. U tom slučaju Viola bi morala da nastavi da plaća Jovićeva puna orimanja, dakle 5.000.000 evra.

Jasno da Viola to želi da izbegne, a jasno je i da Srbin želi da ode u klub gde će igrati. Jer ipak ga idućeg leta čeka Evrpopski šampion u Nemačkoj, gde sigurni želi da se nađe sa reprezentacijom Srbije.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara