(©Reuters
(©Reuters

Norvežani u Beogradu: Okupljanje u pabu, na stadionu nema piva

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 08:43

"Biće lepo izaći na ovaj stadion, možemo da odigramo veoma dobro, čvrsto verujem u to", izjavio je trener Bode Glimta pred revanš sa Crvenom zvezdom

Zbog velike temperaturne razlike, ekspedicija Bode Glimta doputovala je u Beograd dva dana pre revanš utakmice sa Crvenom zvezdom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona kako bi se ekipa što bolje aklimatizovala na ovdašnju vrućinu. Norvežani imaju prednost 2:1 i pokušaće da se na stadionu Rajko Mitić prvi put u klupskoj istoriji plasiraju u Ligu šampiona.

Izabranici Kjetila Knutsena nisu navikli da igraju na stadionima kapaciteta Marakane, posebno ne pred nekoliko desetina hiljada glasnih navijača. Ipak, imaće žuto-crni i svoju podršku, pošto će ih u Beogradu bodriti oko 80 njihovih pristalica. Nema Bode posebno temperamentnu grupu pratilaca, prosečna starost gledalaca na njihovom Aspmira stadionu je 55 godina, pa se očekuje da Norvežani budu miroljubivi u srpskoj prestonici.

Izabrane vesti

Na klupskom sajtu je objavljeno da će se navijači Bode Glimta na dan utakmice okupljati u pabu Tri šargarepe u ulici Kneza Miloša, gde će ih čuvati policija, a potom i oko 19 časova sprovesti do stadiona. Posebno je naglašeno da na stadionu Rajko Mitić nema prodaje piva, ali i da će autobus posle utakmice ponovo voziti do paba. Uz napomenu da bi zadržavanje na stadionu po završetku meča moglo da potraje sat vremena, odnosno dok se raščiste okolne ulice.

Gostujućim navijačima namenjen je sektor na južnoj tribini do zapadne, a ulaznice su koštale 1.200 dinara.

Što se tiče terena, strateg Bode Glimta Kjetil Knutsen u najavi utakmice rekao je da se raduje što će njegov tim igrati na čuvenoj Marakani.

"Atmosfera u timu je odlična. Biće lepo izaći na ovaj stadion. Možemo da odigramo veoma dobro, čvrsto verujem u to", rekao je trener norveškog prvaka.

Iako optimista po pitanju konačnog ishoda, Knutsen poziva na oprez.

"Imamo veoma veliko poštovanje prema protivniku, imaju mnogo igrača na visokom nivou. Moramo da pristupimo dobro taktički i mentalno. Verujem da ćemo biti na željenom nivou i hrabri", naveo je Knutsen.

Interesantna su i zapažanja Bodeovih klupskih novinara, koji su nakon obilaska Beograda izneli nekoliko zanimljivosti o našem glavnom gradu. Uz konstataciju da je Beograd jedan od retkih milionskih gradova u Evropi koji nema metro, pažnju im je skrenuo i podatak da u njemu ima preko 200 javnih česmi s pijaćom vodom.

"U Beogradu nikada nećete biti žedni. Ovde možete naći fontanu sa svežom i čistom vodom za piće na svakom ćošku", konstatuju Norvežani.

Pominju se u tekstu i muzej savremene umetnosti, jedan od najstarijih zooloških vrtova u Evropi, veliki pivski festival, preko 30 ostrva na rekama Dunav i Sava...

Puni utisaka vratiće se Skandinavci kući, ali nadamo se bez plasmana u Ligu šampiona.



tagovi

Bode Glimtplej-of za Ligu šampionakvalifikacije za Ligu šampionaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara