undefined
undefined

ZVEZDA – TIM ZA BODE: Seol levo, Milson trenutno pre Pume

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 22:08

Očekuje se da Glazer zauzme mesto na golu

„Samo da Zvezda izgleda drugačije nego u Norveškoj, pa nek igra ko hoće“.

Eho ove konstatacije čuje se već danima oko najvećeg srpskog stadiona, pošto se očekuje da Crvena zvezda stigne i prestigne prednost Bode Glimta i četvrti put u istoriji se plasira u Ligu šampiona. Drugačiji su zahtevi, različit će biti i tim crveno-belih u odnosu na viđeno na severu Norveške.

Izabrane vesti

Crvena zvezda će igrati sa novim bekovskim tandemom, kao i sa dvojicom klasičnih krila, za razliku od Norveške, kada je povređenog Pumu Rodrigesa morao da menja Luka Ilić. Nije to bio dobar potez, pa će pored Pitera Olajinke najverovatnije zaigrati Felisio Milson. Ukoliko se u startnoj postavi pojavi reprezentativac Angole, plaćen 4.000.000 evra Makabiju, doći će i do pomeranja Olajinke. U tom slučaju bivši član Sparte igrao bi desno, dok bi Milson bio na prirodnoj poziciji levog krila. Ima logike ovakav rezon Vladana Milojevića, jer bi u tom slučaju Olajinka pomagao mladom Mimoviću u zaustavljanju Haugea.

Poznat je Olajinka kao igrač sposoban da igra u oba pravca...

Mada, postoji i dalje mogućnost da se Puma pojavi kao džoker.

Utakmica sa Bode Glimtom biće bez dileme najveći ispit u karijeri za Ognjena Mimovića. Pokazao je golom u prvoj utakmici momak iz Smedereva da se na njega može ozbiljno računati. Ulaskom je, baš kao Milson i Duarte, uticao da crveno-beli postanu konkurentniji na veštačkoj travi u Norveškoj. Sada će imati još delikatniji zadatak, jer će Bode sigurno pokušati da gađa prostore iza njegovih i leđa korejskog reprezentativca Seola.

Najveća dilema bila je vezana za status reprezentativca Izraela Omrija Glazera. Prvi golman crveno-belih odradio je nekoliko poslednjih treninga i negde poslao poruku da je spreman da se vrati na gol. Imaće njegov povratak i psihološki efekat na ekipu, mada je jasno da njegova regrutacija u prvu postavu predstavlja i mali rizik. Najviše zbog toga što je od početka juna bez takmičarskih utakmica. Propustio je i veći deo priprema, postavši tako najveći problem Crvene zvezde.

Kod ostatka tima nije bilo mnogo dileme. Trio u veznom redu ostao je nepromenjen. Ponovo ćemo u tandemu videti Hvana i Elšnika, ispred njih Mirka Ivanića. Meč će početi Šerif Endijaje, ali se očekuje da crveno-beli dobiju i dodatnu snagu sa klupe.

Pre svih u Duarteu i Pumi.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mimović, Điga, Spajić, Seol – Hvan, Elšnik – Olajinka, Ivanić, Milson (Puma) – Šerif.


tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara