(twitter.com/NUFC)
(twitter.com/NUFC)

Njukasl platio skoro 1.000.000 evra i doveo Srbina iz Matićevog Jedinstva

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.07.24. | 12:11

Miodrag Pivaš ozvaničio senzacionalan transfer

Nekad nas stranci cene više nego mi sami sebe. Takav je slučaj sa Miodragom Pivašem, najnovijim pojačanjem Njukasla. Rođeni Novosađanin, za koga njegova Vojvodina nije imala strpljenja i(li) sluha, otisnuo se u Premijer ligu, bez ijednog minuta odirganog u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Pivaš je posle odlaska sa „Karađorđa“ gradio karijeru u Austriji, odakle je prošlog leta stigao u Jedinstvo, dobio šansu da igra u kontinuitetu i njegove partije na terenima Mozzart Bet prve lige Srbije prepoznali su na Sent Džejmsis parku i perspektivnog štopera odveli na sever Engleske.

Izabrane vesti

Njukasl je tokom subote potvrdio da je angažovao 19-godišnjeg Pivaša, dok mediji na Ostrvu pretpostavljaju da će Jedinstvo iz Uba na ime obeštećenja inkasirati oko 800.000 funti, što je oko malo manje od 1.000.000 evra. Preciznije, 950.000.

Transfer Pivaša u najjaču ligu sveta je senzacionalan, ali za dobro upućene možda nije toliko iznenađujući. Pre svega ako se zna da ga je Nemanja Matić, prvi čovek Jedinstva, pre nekoliko meseci javno pohvalio rečima da poseduje potencijal kakav su nekad pokazivali Nemanja Vidić i Branislav Ivanović, zapaženog traga u premijerligaškim klubovima. Njukasl je verovao rečima nekadašnjeg člana Čelsija i Mančester junajteda, pratio Miodraga i doveo ga kao zalog za budućnost.

Miodrag je talenat koji obećava. Poseduje ogroman potencijal. Naša skauting mreža će nastaviti da prati mlade igrače poput Miodraga širom sveta sa ciljem da ih identifikuje i razvije u članove prvog tima. Pivašu želimo dobrodošlicu u Njukasl i radujemo se što ćemo mu pomoći da se razvija u važnoj fazi njegove karijere“, istakao je Daren Ales, izvršni direktor popularnih Svraka.

Za one koji nisu pratili ovdašnji prvoligaški fudbal, Pivaš je u Jednstvo došao kao zadnji vezni, ali ga je trener Ivan Radovanović prekomandovao u odbranu i od njega za kratko vreme formirao štopera, tako da talentovani momak može da se snađe makar na dve pozicije. Zavisi šta i kad Edi Hau bude procenio.

Želim da što pre počnem da igram za prvi tim i da pokažem šta mogu. Gledao sam dosta utakmica Njukasla i verujem da mogu da igram na tom nivou. Naučio sam mnogo igrajući na štoperskoj poziciji zahvaljujući Ivanu Radovanoviću, koji je bio u Seriji A 15 godina“, dodao je Pivaš, koji je u minuloj sezoni pomogao Jedinstvu da se plasira u elitni rang srpskog fudbala.

A igraće u Engleskoj. Tamo gde baš i nema mnogo Srba. Đorđe Petrović je u Čelsiju, Saša Lukić u Fulamu, a do pre nekoliko dana i Nikola Milenković u Notingemu. Prvi je naš igrač u Njukaslu posle Aleksandra Mitrovića.

Mitrović je legenda za narod Srbije i gledao sam dosta njegovih utakmica dok sam odrastao. I dalje igra veoma dobro i želim da pokušam da pratim korake poput Mitrovića, kao i Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića koji su osvojili Premijer ligu. Mislim da mogu da budem takav. Znam da je Njukasl završio na sedmom mestu prošle sezone, izmakao mu je plasman u evropska takmičenja, ali nadam se da ćemo moći da se kvalifikujemo za međunarodnu scenu“, dodao je Miodrag Pivaš u prvom obraćanju ostrvskoj publici.


tagovi

Miodrag PivašNjukaslJedinstvo UbLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara