Klop i Vajnaldum (©AFP)
Klop i Vajnaldum (©AFP)

Ništa od Barse, Klopova moć ubeđivanja veže Đinija za Liverpul

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 11:48

Holanđanin presekao, Redsi mu spremaju novi ugovor

Zacrtao je Ronald Kuman da na Kamp Nou dovede holandski duo sa kojim je sarađivao u A reprezentaciji, ali izgleda da će Barselona moći jedino da se nada Memfisu Depaju pošto je Žoržinjo Vajnaldum izrazio želju da ipak ostane u Liverpulu. Kako piše britanski Skaj, 29-godišnji vezista je voljan da ponovo započne proces produžetka saradnje sa klubom u čijem dresu je u prethodne dve sezone osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu.

Pre dva dana, Jirgen Klop je u razgovoru sa Vajnaldumom otvorio karte rekavši mu da ga želi na Enfildu u sezonama koje dolaze. Efekat ubeđivačkih sposobnosti nemačkog stručnjaka je evidentno bio pozitivan, pa je Holanđanin spreman na produžetak saradnje. Ona prema aktuelnom ugovoru traje do sledećeg leta.

Izabrane vesti

Ne tako davno delovalo je da transfer koči jedino Barselonino cenkanje, ali izgleda da će Katalonce koštati "sitničarenje”. Vicešampion Španije pokušao je da uštedi 5.000.000 na traženih 15.000.000 evra, a zbog toga gubi centralnog vezistu koji iz utakmice u utakmicu garantuje 90 minuta neprestanog rada od svog do protivničkog šesnaesterca. I naravno, golove. Barselona to najbolje zna, jer joj je Đini spakovao dva u pretprošlogodišnjem revanšu polufinala.

Pisalo se da Redsi novac od potencijalne prodaje nekadašnjeg fudbalera Fejnorda planiraju da usmere na dovođenje Tijaga Alkantare. Sada deluje da će za kupovinu Bajernovog kreativnog veziste morati da nađu alternativni izvor novca. Jer Jirgen Klop je kombinacijom smirenosti i harizme izgleda uspeo da ubedi momka koji je na 187 utakmica za klub postigao 19 golova, da ostane u jednom od najvećih engleskih klubova. Sada uprava Liverpula ima zadatak da ponudi Vajnaldumu ugovor koji zaslužuje.


tagovi

Žoržinjo VajnaldumLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara