©FK Vojvodina
©FK Vojvodina

Nije moglo gore: Vojvodina ide na Ajaks!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 13:07

Novosadski klub saznao rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Nije moglo teže. Žrebom u Nionu odlučeno je da će Vojvodina u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa Ajaksom!

Pored amsterdamskog velikana novosadski klub je od potencijalnih rivala na žrebu mogao da izvuče još bečki Rapid, Molde, Trabzon i Serkl Briž te je jasno da je ovakav epilog u startu bio mogući po klub sa Karađorđa. I dogodio se!

Izabrane vesti

Istina, iza najvećeg holandskog kluba je jedna od najgorih sezona u njegovoj istoriji. Ispao je u nacionalnom Kupu od amatera iz četvrte lige, pretrpeo neke od najtežih poraza od osnivanja kluba (Fajenord 0:6, PSV 2:5), ali je takmičarsku godinu uspeo da okonča na donekle prihvatljivoj petoj poziciji, koja ga je naterala da put do grupne faze nekog od evropskih takmičenja traži kroz kvalifikacije. A, prvi rival na tom putu biće mu upravo Vojvodina, protiv koje će i pored svih nedaća koje su ga zadesile prethodnih godina biti izraziti favorit.

Prvi meč igraće se na Johan Krojf Areni 25. jula, dok je revanš na programu 1. avgusta na stadionu Karađorđe.

Ajaks je po završetku prošle sezone otpustio Džona van et Šipa, na njegovo mesto postavio talentovanog Italijana Frančeska Fariolija - prvi inostrani trener posle 27 godina - od kojeg se očekuje da izvrši rekonstrukciju tima mada u timu čija je vrednost procenjena na nešto manje od 250.000.000 evra (12 puta veća od Vošinog) i te kako ima kvaliteta.

Kapitensku traku nosi Stiven Bergvajn, dugogodišnji reprezentativac i bivši fudbaler Totenhema, navalu predvodi Brajan Brobi, najskuplji fudbaler ekipe, defanzivnom linijom komanduje 18-godišnji Jorel Hato, jedan od najtalentovanijih holandskih štopera u ovom trenutku, a tu su i svetski prvak sa Argentinom iz Katara Heronimo Rulji, hrvatski reprezentativci Josip Šutalo i Borna Sosa, nekadašnji vezista Liverpula Džordan Henderson...

PAROVI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE:

Ajaks (Holandija) - Vojvodina (Srbija)

Tobol (Kazahstan)/Ružomberok (Slovačka) - Trabzon (Turska)

Visla (Poljska)/Lapi (tzv. Kosovo) - Rapid Beč (Austrija)

Kilmanrok (Škotska) - Serkl Briž (Belgija)

Molde (Norveška) - Silkeborg (Danska)

Pakš (Mađarska)/Korvinul (Rumunija) - Rijeka

Braga (Portugalija) - Makabi Petah Tikva (Izrael)

Panatinaikos (Grčka) - Maribor (Slovenija)/Botev Plovdiv (Bugarska)

Šerif (Moldavija)/Zira (Azerbejdžan) - Pafos (Kipar)/Elfsborg (Švedska)


tagovi

FK VojvodinaLiga EvropeŽreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara