Komentari na vest

Nije doneo titulu, ali veruju da hoće: Arteta još tri godine u Arsenalu

L

Lignjoslavov plankton

pre 5 dana

Prošle i pretprošle sezone je imao šansu, sada teško. Po meni su Siti i Liverpul bolje ekipe. Ne može se bez napadača osvojiti titula, nema šanse. Umjesto da daju 100 miliona na Đokereša ili Osimena, njima Kai ( podbočanj za šljive) napadač. Čelzi se vraća, imaju dosta vrhunskih mladih igrača, još sledeće godine dolazi Estevao. Arsenal ako hoće titulu, u januaru 100 milki Sportingu..
M

Mitrandir

pre 5 dana

Još jedno milijardu evra i možda uzme nešto...
C

Come On Arsenal

pre 5 dana

Ozvaničenje, onoga što se znalo još pre godinu-dve, jer nije bilo realno, da mu Arsenal ne ponudi produženje ugovora, posle svega viđenog, niti bi Arteta otišao iz Arsenala, posle sklapanja odličnog mladog tima, koji je sigurno najperspektivniji u Premier ligi. O ovim glupostima "mentalitet, prepisivač, plan B, dosadni" itd. ne treba trošiti reči, jer ih forsiraju kvazi poznavaoci fudbala, ostrašćeni klinci ili neki sa traumama iz ere Nepobedivih. Arsenal kao klub raste a sasvim je normalno da će i Siti jednom krenutu sa vrha dole i upravo je to najveći razlog što Arteta, već danas nema 2 titule u Premier ligi kao i Klop, takmičili su se sa jednim od nekoliko najjačih timova u istoriji Premier lige i uvek su nategli Siti do krajnjih granica, znači nije Gvardiola lagano osvajao prvenstva. Arteta je odlično počistio tim i doveo je dobre igrače, za moja očekivanja malo sporije i skromnije, ali je odradio veliki posao i Arsenal koji nije izgubio ni 1 derbi u sezoni i Arsenal sa punom mrežom golova nisu isti klubovi. Istina, imao je i grešaka, što sa dovođenjem i teranjem pojedinih igrača, što sa postavkama u nekim odlučujućim utakmicama a po meni najviše u ovom prelaznom roku, kojeg je trebao da pozlati sa napadačem, zamenama za Odegarda i Saku posle kupovine Merina i Calafioria. Nije to uradio i sada, posle niza pehova sa povredama i "onakvim" crvenim kartonom za Rajsa, dolazi u nezavidnu situaciju, pred 2 gostovanja Totenhemu i Sitiju uz Atalantu u Ligi Šampiona. Upravo se u ovakvim kritičnim situacijama prave pobednici kako na klupi tako i na terenu, pa se nadam da će Arteta nešto smisliti i da će izvući pozitivan skor u 2 premierligaške utakmice. Inače je za svaku pohvalu, što je uprava Arsenala, rešila da ima menadžera za jedan duži period i mislim da je to jedini način da klub napreduje u svakom smislu, primera je puno a konačno i Arsenal, ne bi bio ovo što jeste, da su Wengera smenili kad god bi izgubio od Fergusona ili obrnuto, kao i u slučaju Gvardiola - Klop.
B

BubreguLoju

pre 5 dana

Kvazi treneru kvazi klubu . Smesna je Engleska liga izgubila je svaki smisao . Siti 6 puta osvaja i svake godine sve isto zna se unapred ko osvaja , fujčina .
T

Tusklo

pre 5 dana

Zanimljivo da je i prošli ugovor potpisao pred utakmicu sa Totenhemom, pa je bio potop. Onda kad su imali top 4, pa izgubili raspadom u poslednja 3 kola.
M

Meseršmit Bf 109

pre 5 dana

Nije bio nikakav potop. Utakmicu sa Totenhemom je upropastio Holding koji je dobio crveni pa se već u prvom poluvremenu igralo sa igračem manje. Mogli su posle te utakmice da budu u top 4, ali je presudio poraz od Njukasla. Kasnije pobeda protiv Evertona nije bila dovoljna. Svakako su se posle te sezone borili za titulu tako da ne vidim nikakav potop već progres iz sezone u sezonu.
M

Meseršmit Bf 109

pre 5 dana

Nije bio nikakav potop. Utakmicu sa Totenhemom je upropastio Holding koji je dobio crveni pa se već u prvom poluvremenu igralo sa igračem manje. Mogli su posle te utakmice da budu u top 4, ali je presudio poraz od Njukasla. Kasnije pobeda protiv Evertona nije bila dovoljna. Svakako su se posle te sezone borili za titulu tako da ne vidim nikakav potop već progres iz sezone u sezonu.
B

Bog Kocke

pre 5 dana

Neko se rodi da bude prvi a neko da bude drugi ...Arsenal po trenutnoj formi trika nema da ce biti ni 4..dosadan fudbal ...dok siti gazi a pazi sad liverpul gazi bolje nego lani tako da ove godine Arsenal teška borba za 3-5 mjesta a u ligi šampiona borba za play in...sve u svemu pored Barse iz Barselone..Barse iz Pariza ..Barse iz Mančestera...ova Barsa iz Londona mi nekako najmlitavija ..bez krvna sablonska ču KAJL HAVERC KAKVA SMLATINA OD IGRAČA...
V

Veljko9

pre 5 dana

Odlican trener.
И

Ишизаки

pre 5 dana

Прави човек за трофеје. Имају ту несрећу коју је имао Клоп док је водио Ливерпул - такмиче се против далеко финансијски моћнијег клуба који лако може попуњавати рупе настале одласком играча. Клоп је намучио Пепов Сити неколико сезона, терао их из кола у коло да побеђују, опасно је Ливерпул тада вршио притисак али ови су то све издржали. Арсенал постаје то што је Ливерпул био под Клопом - главни Ситијев противник у борби за титулу. Нема сумње да ће Артета успети у намери да освоји Премијер лигу, просто из сезоне у сезону су све јачи и јачи. Типујем ове сезоне да ће бити шампиони а и следеће.
M

Maaa

pre 5 dana

Ceo hajp kao i liga engleske uostalom hahahahha pa da su vengeru pumpali 100 miliona svaki transfer period arsenal bi sad cekao sedmu ligu sampiona
S

Sve viđeno

pre 5 dana

Mićel Arteta nikada neće doneti titulu Arsenalu tu je stvar jasna, a evo i zašto. Zato što on samo prepisuje Gvardioline metode bez mnogo znanja kako da iste modifikuje i primeni na tim koji je po nekim stvarima drugačiji u odnosu na City. A kada je stvar takva i trener potpuni antisluhista za taktiku svoje ekipe, rezultat ni ne može da bude pozitivan.
A

Arsenal fan

pre 5 dana

Očigledno da si pogledao dosta utakmica prošle godine...jer ne bi tako pričao da si pogledao bar dve..
S

Scaloneta

pre 5 dana

Prošla sezona je bila idealna prilika da se osvoji. Arsenal jako dobro prošao sa povredama, a Siti bez KDB-a pola sezone i Halanda 2 meseca. Već ove sezone se okreće situacija, stisle su ih povrede i pehovi (glupost Rajsa ih je već koštala 2 boda protiv Brajtona), bez Rajsa i Edegora gostuju Totenhemu a onda nakon toga gostuju Sitiju (verovatno bez Edegora), mogu već posle 5 kola da budu na -8 i onda ide sezona u drugom pravcu kad moraš da juriš Siti i da nemaš više pravo na kiks. Svakako Arteta odličan trener, veliki posao za Arsenal, ako ne dodje titula ove sezone doći će naredne ili one tamo, vreme radi za njih ako istraju. Neće ni Pep tu biti večno, jednom kad ode (a moglo bi biti već na leto 2025.) sve će biti otvoreno.
9

999

pre 5 dana

Ovo je najbolje sto se moze desiti za Arsenal. Puno je potrebniji Arteta Arsenalu, nego Arsenal Arteti. On sad i da ode, mimentalno bi ga City kaparisao posle Pepa. Da ne govorim za Celzi, Man Junajted koliko bi mu dali. Mogao bi da bira posao i van Engleske, PSG, Bajern, svi itslijani, vjerovatno i Real i Barsa. Da ne pricam o Arabiji. On je i napravio ovo sve, ne vjerujem bas da bi i Saliba, Rajs, Saka, Odegard potpisivali ugovore da nije njega bilo i da ih nije sbe tako uklopio.. Ima timova koji mogu i vise platiti i sigurnije trofeje. A s druge strane Arsenal koga da dovede da im moze garantovati i da budu drugi na kraju, a kamoli titulu. Sve bi islo ispocetka, novi trener, novi sistem, novi igraci, u tom bi se ovi postojeci pobunili, otisli i vrstli bi se opet na nivo 2017-2022 kad su bili 5-9 mjesto..
i

idi druze

pre 5 dana

napisao si ovo kao da je osvojio 17 ligi sampiona svi ga oce pa i real pa i bajern ma idiiiiiiiiiiiii on fa kup uzeo a spiskao pola milijarde ahahahah
G

Gott

pre 5 dana

Nikada.
И

И

pre 5 dana

Čovek ne zna šta da misli. Sa jedne strane sredio je puno toga u klubu, zaveo dobru disciplinu, rešio se svih "kancer" igrača čak i ako su bili najbolji igrači u tom momentu u klubu, istrpeo mlade igrače, napravio sistem. Imao je naravno veliku pomoć i velikih ulaganja, kao ni jedan trener Arsenala nikada ranije, ali je zaslužio zdravim radom. Sa druge strane, postoji mogućnost da je to njegov trenutni maksimum. Svaka utakmica Arsenala je identična kao prošla, nema plana B. Arsenal ne davi loptu kao Siti, ali utakmice im postaju negledljive za onog ko ih gleda češće i gleda opet sasvim isto. Jedno su navijači, koji uvek gledaju svaku utakmicu, a drugo je doživljaj neutralnog gledaoca, poput mene lično. Toliko igraju neki šematski fudbal. U svakom napadu levo bek ulazi u sredinu da bi tu dobili višak, ako se ide preko leve strane. Onda Gabrijel razvlači levo, Vajt se spušta i deluje da igraju sa 3 štopera. Kad se napada po desnoj strani, cilj je da se Saka dovede do ivice šesnaesterca, tu je najopasniji i onda ili zalama desno ili dribla levo. Traži se Odegard uvek na povratnoj na ivici 16, dao je 10 identičnih golova čovek. I tako dalje i tako dalje. Konstantno ista igra. Pep Gvardiola svake sezone ozbiljno menja ideje, da ga ne bi mogli dovoljno analizirati. Arteta igra isto svaki dan, nema iznenadjenja u igri. Moje neko mišljenje je da je bilo dosta i da Arsenal sada mora osvojiti nešto. Arteta zaslužuje šansu, maksimalno još ovu sezonu. Ako ostanu na istom nivou, ako se ne osvoji ništa, mislim da je to onda tim koji zaslužuje nekog poput Anćelotija, Zidana i tako dalje, dajem samo primere, ne mislim bukvalno. Nekoga ko je osvajao i ko zna da osvoji, da ova generacija ne bi bila izgubljena.
9

999

pre 5 dana

A koji to trener ima plan B? Sta znaci to uopste? Koji je Gvardiolin plan B kad ne ide? Uvijek istooo igra, Real sa igracima koji kvalitetom mogu parirati zatvori to i onda se pogubi i City i Gvardiola? Koji je plan B Klopa? Murinja? Vengera?
S

Statler

pre 5 dana

Šta reći...vidim da ti je baš teško...svaki dan neka sekiracija.
P

Peki30

pre 5 dana

Za mene bi iznenađenje bilo da ne osvoje titulu u narednih godinu-dve maksimum, imaju sve, volim ih gledati više od Sitija ili bilo koga. Arteta je meni najprijatnije iznenadjenje ikad, posle onih 0-5 od Sitija mislio sam da je šarlatan, a već sad je mnogo bolji trener nego igrač, čudo je napravio, najzdravija priča i primer dobrog i planskog rada. Tačno je da nema plan B, mada mislim da je Haverc bio taj plan B, dobio je robusnost, skok u napadu, ovi što kritikuju Haverca pojma nemaju, bukvalno im u skoku i robusnosti napred daje tu probojnost koja im je falila. E sad je taj plan B plan A, Haverc je napred, iako je on po meni Gudjonsen tip igrača koji savršeno može igrati polušpica kao što je Gudjonsen igrao uz Drogbu. Fali mu napadač, ako Jesus ne zaigra i ne ponudi nešta napred teško će išta, Sterling mu donosi tu brzinu koja fali napred, i da rotira Saku, ne može im on svaku zabijati. Pojačanja koja je doveo su sva top, Trosard vrhunski, sad ima Sterlinga koji isto može igrati sve napred, ako se razigraju Jesus i Sterling i donesu tu brzinu ko plan B kad Havercu ne ide. A i da nađe nekog robusnog napadača ne bi mu škodilo, u Engleskoj se igra tvrđe no ikad, nije ni čudo što Jesus i Sterling tavore već dugo. Čudo je da niko nije probao dovesti Tonija i Osimena, verujem da bi se snašli svugde
@

@ 999

pre 5 dana

Au sine, imaš ti još fudbala da gledaš i gledaš, o taktici da čitaš i učiš. Sva ta imena koja si naveo nemaju plan B... Evo ti nešto za početak, možda se zainteresuješ: verovatno (ni)si primetio da kada City izvodi loptu sa centra na početku uvek vrate Edersonu. A zašto? Pa da bi videli na koji način će da ih pritiska protivnik i da obda tako razvijaju plan. Zato Gvardiola toliko voli šah. Zato se plan pravi u toku utakmice kod takvih velikih imena, znači ne da ima plana B, tu su i C, D, E, u zavisnosti od toga šta radi protivnik. Fudbal je postao šah, a ne livada i mali golići. Izvini, ali je tako.
@

@I

pre 5 dana

Uopste se ne bih slozio da i jedan trener ima plan B, kada igra sa dosta slabijim timovima od sebe... Na to mislim, ako nor City ne moze da da gol Evertonu, koji je to plan B Gvardiole? Napadni ih, pa to rade od pocetka sigurno. Mogu da dodju korekcije u zavisnoati od tima i razvojq situacije na terenu, ali niko nema plan B u smislu ako ne postignemo gol, onda cu da ubacim ovog ili onog i eto ga.. A i greska je misliti da Gvardiola svake godine menja stil, nacin igre.. On menja samo igrace, i dovodi one koji su zeljni dokazivanja i igre,
D

DarkoSrbija

pre 5 dana

Cudi me da ni jedan Engleski klub nije krenuo po Osimena..Posle one svadje Turci ga uzeli na pozajmicu..a Vrhunski napadac je potreban i Arsenalu,Manceste UTD,Liverpulu..🙂🙂🍻🍻
k

knindza

pre 5 dana

...nmz on PL.Obican PADQVICAR svaki duel padne
Č

Čuvaj ono što imaš

pre 5 dana

A ko bi ga mogao zamijeniti i biti uspješniji? Poter ili Tuhel?
G

Gagi197

pre 6 dana

Pre ću ja da smuvam Milicu Pavlović 😒
9

999

pre 6 dana

Ma neee, teze je smuvati satorsku pevaljku ispodproscenog izgleda nego osvojiti titulu protiv najboljeg trenera u istoriji fudbala i najdominantnije ekipe u Engleskoj ikada..
G

Gagi197

pre 5 dana

Am fora je bačena na osnovu mog izgleda,a ako ćemo realno,pored Sitija nema niko ko bi mogao da im konkuriše za titulu
Z

ZV

pre 6 dana

Neće
S

Spodoba1

pre 6 dana

Ne znam bas, cini me se da je Arsenal prethodne 2 a pogotovo prethodnu sezonu u Premijer ligi odigrao iznad mogucnosti. Fali im nesto, mentalitet i verovatno klasni spic da bi osvojili titulu
9

999

pre 6 dana

Joj vise o tom mentalitetu.. Sta znaci mentalitet fudbalskog kluba uopste? Kako li je City osvojio titulu 2012 bez mentaliteta u zadnjim sekundama, a borili se protiv Junajteda koji je imao itekako mentalitet osvajaca? Ili Liverpul 2020 posle 30 godina protiv Sitija.. Jel i tad mentalitet neki igrao ulogu, sta god to znacilo?
S

SerbianGooner

pre 6 dana

Tim i klub rastu iz sezone u sezonu i jedina razumna odluka je produžetak ugovora sa Artetom. Za titulu još uvek fali vrhunski ili makar veoma dobar klasičan napadač. Međutim, ako se stvari poklope možda je osvoje već ove sezone. Svakako su jedini pravi konkurent Sitiju već treću sezonu u nizu. Pozdrav za sve Tobdžije iz Srbije!
N

Nanas

pre 5 dana

@999, mentalitet znaci puno,u sportu,u zivotu,u svakoj sferi, klssican primer mentaliteta je kako je titulu izgubila borusija d pre 2 god, kako neki timovi pobedjuju i kada su losiji,evo ti primer iz nase lige, partizan - vojvodina 0:0 , nikad gori partizan,ali mentalitet vojvodine je takav da je ona prezadovoljna osvojenim bodom, iako da je bila obrnuta situacija njih bi partizan i zvezda rutinirali u N.Sadu 0:3,0:4....,itd,itd
9

999

pre 5 dana

@Nanas kako brate u kolektivnom sportu mentalitet? Pogotovo u klubovima gdje su igraci sa citave zemaljske kugle.. Ako njih 15 ima pobednicki mentalitet, a 10 nema, kakvi ce rezultsti biti? Eto u Arsenalu Zincenko i Jesus se naosvajali titula, Haverc i Zorzinjo osvojili LS, Raya sad bio u timu koji osvojio EP, Rajs dosao sa osvojenim euro trofejom i jos bio kapiten i naj igrac.. Jel to taj klub ima sad pobednicki mentalitet ili nema? Nije klub zivi organizam, pa da ima mentalitet jbt, sastavljen je od svakakvih ljudi, kultura, navika i svega ostalog..
E

El ghost

pre 6 dana

Kad nisu osvojili prosle sezone, nece skoro. Jedina sansa da Arteta osvoji Preminer ligu je da zamenu Gvardiolu u Sitiju.
B

BBC

pre 6 dana

Mesto da su oni doveli Osimena , bez pravog napadaca nema nista od titule. Gabriel Jesus jed nostavno nije taj kalibar da iz nedelje u nedelju daje golove em je sklon povredama. A o onom kilavom Haverzu ne treba trositi reci, covek def nije napadac , on ni sam ne zna sta je.