(©arsenal.com)
(©arsenal.com)

Nije doneo titulu, ali veruju da hoće: Arteta još tri godine u Arsenalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 09:53

Španac dogovorio produžetak saradnje sa londonskim klubom

Još nije doneo titulu, i mada je već prošlo nepunih pet godina otkako je u klubu, u Arsenalu veruju da nema boljeg trenera da to i učini, i zato će Mikel Arteta još tri sezone ostati ‘za volanom’.

Posle niza loših vesti koje su tokom reprezentativne pauze zabrinule navijače londonskog kluba pred važne susrete u drugoj polovini septembra, najzad i jedna lepa. Mikel Arteta potpisao je novi, trogodišnji ugovora sa Tobdžijama koja će ga na Emiratima zadržati do leta 2027.

Izabrane vesti

Prethodni Artetin ugovor trebalo je da istekne na kraju aktuelne sezone te su čelni ljudi sa Emirata odlučili da reaguju ne bi li otklonili svaku neizvesnost po pitanju Artetinog ostanka u klubu. Ova vest izvesno će poboljšati raspoloženje među pristalicama Arsenala uoči predstojećeg derbija severnog Londona sa Totenhemom koji vicešampion Engleske dočekuje bez Deklana Rajsa, Martina Edegora, Mikela Merina, Rikarda Kalafjorija…

Posao u Arsenalu Arteti je prvi samostalni trenerski pošto je prethodno tri i po sezone u Mančester Sitiju pekao zanat kod Pepa Gvardiole. I deluje da ga je dobro ispekao. Doneo je klubu jedan trofej FA kupa, dva trofeja Superkupa, vratio ga 2023. godine u Ligu šampiona posle sedam sezona odsustva, u martu ove godine proslavio jubilej ostvarivši stotu premijerligašku pobedu u 169. meču – za deset mečeva manje od Arsena Vengera stigao do ‘stotke’ - a važnija od svega pomenutog je spoznaja da je uspeo da vrati Arsenal u sam vrh engleskog fudbala, ponovo ga učinio važnim na Ostrvu.

Istina, ono najbitnije – titulu u Premijer ligi na koju u Arsenalu čekaju pune dve decenije – još nije vratio u trofejne vitrine, izmicala mu je iz ruku u prethodne dve sezone, međutim mišljenja su u klubu da bi teško pronašli bolju opciju na tržištu, a nije mali broj ni onih što veruju da će upravo Arteta zavladati Ostrvom jednom kada ga Pep Gvardiola napusti.



tagovi

Mikel ArtetaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara