Brener (Reuters)
Brener (Reuters)

Ni golčina Freda nije pomogla, Dinizova zver iz šesnaesterca pojela Flu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 03:00

Lider Sao Paulo posle 27. kola Brazileira ima pet bodova više od najbližih pratilaca

Kada je 2019. godine kormilario Fluminenseom, Fernandu Dinizu je talentovani napadač Brener pao šaka, međutim tada potencijal tinejdžera iz Kujabe nije bio dovoljno iskorišćen. Ove sezone priča je potpuno drugačija. Toliko da ako se Sao Paulo sedmi put u klupskoj istoriji bude popeo na brazilski fudbalski tron, ogroman deo zasluga ići će upravo na račun Brenera koji večeras sa dva gola srušio Fluminense na Marakani u derbiju 27. kola Serije A – 1:2.

Nadali su se svi oni koji gaje ozbiljne ili stidljive ambicije da mogu do šampionskog naslova da će Fluminense večeras zaustaviti Trikolore. Nade Atletiko Mineira, Flamenga, Internasionala, Gremija i Palmeirasa da će sastav sa Morumbija poginuti u Riju rasplamsale su se u 52. minutu kada je pao izjednačujući gol. Ali sve ih je razočarao jedan raspucani 20-godišnjak strašnom kretnjom i pozicioniranjem.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je Fernando Diniz napravio napadačku zver sa istančanim golgeterskim njuhom. Iako govoreći o Breneru pre utakmice nije želeo da preuzima velike zasluge za činjenicu da je na njegovoj straži oživela trenutno jedna od najstrašnijih gol mašina Brazileiraa. Pričao je brazilski Pep Gvardiola, o tome kako ga nije on učio fudbalu, već da mu tu i tamo udene poneki savet o pozicioniranju.

To je izgleda sasvim dovoljno. Vrhunska kretnja u 15. minutu donela je vodeći gol, njegov ukupno 21. u 2020. godini računajući sva takmičenja (37 nastupa). Uvodni minuti drugog dela igre doneli su golčinu najiskusnijeg fudbalera na terenu Freda. Nekadašnji fudbaler Liona, odnosno bivši reprezentativac Brazila je prvo ukrao loptu, a potom van šesnesterca raspalio špicem tako da su Volpijevi napori da zaustavi udarac bili uzaludni.

Fluzao se ponadao da će posle dva vezana poraza od Sao Paula ipak uspeti da skine skalp velikanu. Međutim... Ponovo Brener, 20 minuta posle izjednačujućeg gola. Jasno je da se ne radi o fudbaleru koji će navikavati publiku na spektakularne golove, već o momku kojem je zona komfora šesnaesterac. Ovoga puta dobio je loptu pred petercem rivala i bez problema je zakucao u mrežu.

Svaka nova pobeda dodatno podgreva nade navijača o prvoj tituli prvaka države posle 12 godina apstinencije. Večerašnjom su Trikolori unovčili kiks Flamenga u Fortalezi. Sada mu beže pet bodova, kao i Atletiko Mineiru, uz to da imaju utakmicu više od Rubro-negra.

 


BRAZIL, SERIJA A - 27. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Koritiba 2:0 (0:0)

Fortaleza - Flamengo 0:0

Gojas - Sport Resife 1:0 (1:0)

Nedelja

Fluminense - Sao Paulo 1:2 (0:1)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FluminenseSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara