Neslavan kraj 2019. godine: I mladima daleko EURO

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.11.19. | 20:53

Puleni Ilije Stolice napravili tri koraka unazad porazom od Rusije u Nišu - 0:2

Dobro je počelo, ali se završilo tragično. Mlada reprezentacija Srbije (U-21) propustila je priliku da uhvati priključak u trci za direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Mađarskoj 2021. porazom od Rusije u Nišu od 2:0 na oproštaju od ove takmičarske godine.

Zaslužen poraz. Izabranici Ilije Stolice pokazali su premalo da bi mogli da maštaju o plasmanu na završni turnir, ali im preostaje da pokušaju da se do kraja takmičenja isprave i budu barem drugi u grupi kako bi se kroz baraž nekako dokopali na kraju šampionata Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Nije loše izgledala igra Orlića u prvih pet-šest minuta kada je lopta tečno kružila oko šesnaesterca gostiju, ali ih je rano vođstvo Baćuški potpuno saseklo u korenu. Prvi ozbiljan napad Rusa doneo je prednost u osmom minutu. Šapi Sulejmanov je izbegao ofsajd zamku, povukao po krilu nekoliko koraka, a onda gotovo idealno uposlio najopasnijeg igrača Fjodora Čalova, kome nije bilo teško da reši situaciju jedan na jedan sa golmanom Ilićem za 1:0.

Slabo su naši mladi fudbaleri igrali danas u globalu, Rusi su potpuno anesteziriali vezni red u kojem su Nišić, PetrovićLuka Ilić i kapiten Adžić teško uspevali da iskreiraju neku akciju kako bi se ugrozio gostujući gol. Jedinu pravu šansu za naš tim u prvom delu videli smo u 24. minutu kada je Dejan Joveljić pogodio stativu. Posle centaršuta sa boka Stuparevića, glavom je probao napadač Ajntrahta, ali je njegov šut skrenuo golman Safonov i lopta je umesto u mreži završila na stativi.

Dobra taktička postavka na terenu i mala doza sreće pomogli su Rusima da reše utakmicu u završnici prvog poluvremena. Uz dosta sreće došli su do drugog gola, a srelac je bio danas možda i najbolji pojedinac u njihovom timu Sulejmanov. Lopta se od Svete Markovića odbila do krilnog napadača Krasnodara u 44 minutu, a ovaj nije imao milosti. U začetku te akcije Filip Stuparević je izgubio loptu na 30-35 metara od gola...

Pokušao je selektor Stolica izmenama da razmrda tim već na početku drugog dela. Umesto Njegoša Petrovića na terenu se našao nešto kreativniji Veljko Birmančević, ali konkretnog rezultata nije bilo. Teško smo dolazili do šansi. U poslednjih pola sata ušli su u igru i ofanzivni fudbaleri Slobodan Tedić i Vidosavljević, a ovaj drugi propustio je najbolju šansu u nastavku u 77. minutu kada je sa nekoliko metara poslao loptu visoko iznad prečke.

Tražili su Orlići tri puta i najstrožu kaznu zbog igranja rukom ruskih fudbalera u šesnaestercu u nastavku, a utisak je da je bar jednom u ta tri slučaja glavni arbitar Munuera iz Španije mogao da pokaže na belu tačku. Ipak, ti detalji ne mogu da promene utisak o bledom izdanju Orlića koji su ostali dužni publici na Čairu.

Primetno je bilo da su tribine stadiona Radničkog bile ispunjenije nego u prethodnom duelu sa Estonijom, ali puleni Ilije Stolice nisu uspeli da usmere tu energiju na teren i iskoriste je za bolji rezultat. Posle drugog poraza od Rusa u grupi definitivno je jasno da je prvo mesto nedostižno (zaostajemo sedam bodova) i da u preostala četiri kola treba zabeležiti pobede i pokušati da se stigne do drugog mesta.

Mada, više ne zavisi sve samo ni od Orlića, pogotovo ako drugoplasirana Poljska, koja ima meč manje, u martu pobedi Letoniju i pobegne nam na šest bodova razlike.


SRBIJA - RUSIJA 0:2 (0:2)
/Čalov 8, Sulejmanov 44/

Niš.
Stadion: Čair.
Sudija: Huan Martinez Munuera (Španija). 

SRBIJA (4-3-3): M. Ilić - Marković, Veselinović, Mašović, I. Ilić - L. Ilić, N. Petrović (od 45. Birmančević), Nišić - Stuparević (od 62. Čumić), Joveljić (od 72. Vidosavljević), Adžić (od 72. Tedić).

RUSIJA (4-3-3): Safonov - Raskazov, Divejev, Evgenjev, Lisov - Umjarov, Kučaev (od 65. Golubev), Obljakov - Sulejmanov, Čalov (od 72. Ignjatjev), Lomovicki.


MLADI (U-21) KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa 5

Srbija - Rusija 0:2 (0:2)
/Čalov 8, Sulejmanov 44/

Foto: FSS


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara