Neško iz Lučana: Lala najbolji u Srbiji, nismo hteli da mu kvarimo sreću

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 10:39

„Od jutors mi telefon samo zvoni, svi nude trenere. Mogu da im poručim da nećemo žuriti“, poručuje Nenad Milovanović

Od 12. avgusta i promocije Nenada Lalatovića u dragačevskoj pitomini, trajala je lučanska bajka. Kao retko kada, ili bolje reći nikada, u svojoj istoriji Mladost je sekla rivale kao snoplje. Šest pobeda u sedam mečeva Mozzart Bet Superligi, najbolji su dokaz da je sportski direktor Lučanaca Neško Milovanović pogodio centar mete odlukom da angažuje sada već bivšeg stratega kluba.

Iako je pretio da ispiše istoriju u Zapadnoj Srbiji, Lalatović je ispunio dugogodišnju želju i vratio se u Vojvodinu. Rukovodstvo Mladosti nije želelo da se poziva na pravne akte i potpisan ugovor, već je temperamentnom stručnjaku izašlo u susret.

Izabrane vesti

O tome je za Mozzart Sport pričao sportski direktor Mladosti Nenad Milovanović:

„Saradnja sa Nenadom Lalatovićem je bila kratka, ali izvanredna. Teško da sa sa nekim trenerom imao bolju saradnju od kada sam sportski direktor. Pokazao je u Lučanima da je jedan od najboljih trenera Srbije, ako ne i najbolji. Vrlo emotivan čovek, ljudski mi je žao što odlazi, jer je napravljena odlična hemija između njega, igrača i uprave. Vidi se to i po rezultatima. Njemu je Vojvodina bila velika želja, mogli smo da stopiramo. Ali nismo želeli da kvarimo nečiju sreću. Lali mogu samo da poželim da nastavi sa odličnim rezultatima“, kaže za Mozzart Sport Neško Milovanović.

Ostaće zabeleženo da je Lalatović u sedam mečeva sa Lučancima ostvario šest pobeda.

„On je skoro devet meseci bio bez kluba. Od odlaska iz Spartaka niko ga nije angažovao. Sigurno je imao pozive, ali ja sam bio čvrsto rešen da dođe kod nas. Drži Mozzart Bet Superligu u malom prstu, odličan je taktičar, zna da postavi igru. Treninzima diže energiju kompletnom timu... Očigledno je da smo napravili sjajnu stvar, ali Mladost mora da nastavi dalje“.

Sezonu u Lučanima počeo je Dejan Joksimović, nastavio Nenad Lalatović, a budući šef stručnog štaba imaće krajnje delikatan zadatak. Da zadrži visok standard postavljen od strane novog trenera Vojvodine.

„Došao sam u Tursku kako bih video uslove i hotele za zimske pripreme. Ako mi verujete ne mogu normalno da radim. Telefon mi non-stop zvoni. Svi nekog predlažu, nude... Svima mogu da poručim da nećemo žuriti. Predstoji nam reprezentativna pauza, moguće je i da naš trener iz kluba Useni, uz moju malu pomoć, odraditi neke utakmice. Moramo dobro da promislimo šta da radimo i koga da izaberemo. Imamo iskusne igrače, potreban im je jako autoritativan trener“.

I pored odličnih rezultata Mladosti Neško ne može da uživa.

„Preskupo smo platili cenu pobede u Pančevu. Tumbasević je povredio metatarzalnu kost, četvrti žuti karton dobio je Pejović. To su dva igrača koja su imala veliki uticaj na našu igru u veznom redu, davali su nam balans. Još nas čeka IMT. Oni igraju bolje, nego što rezultati pokazuju“.


tagovi

Nenad Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara