Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Neko mi je ukrao medalju? Javi se, to mi je prva

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 08:15

U trenucima slavlja, Stefano Pioli ostao bez zaslužene nagrade

Milan je na tronu. Posle 11 godina Rosoneri su pokorili Apenine. Niko im pre početka sezone nije davao velike šanse za titulu, ali sjajan finiš, doduše, uz veliki kiks Intera u Bolonji, doprineo je da skudeto završi u trofejnim vitrinama na San Siru.

Arhitekta velike titule tima iz grada mode je iskusni stručnjak Stefano Pioli. Sumnjičavo su mnogi vrteli glavom kada je stigao na kormilo posrnulog giganta. Pod njegovim vođstvom, ekipa je brzo napredovala. Prošle sezone je izboren plasman u Ligu šampiona, a sada je titula stigla, 19. u istoriji. Imao je Pioli peh posle meča u Ređo Emiliji (3:0), kada su Rosoneri krunisali sezona iz snova i po broju kruna izjednačili se s gradskim rivalom Interom. U trenucima slavlja, strateg Milana je ostao bez medalje.

Izabrane vesti

On je apelovao na „poštenog nalazača“ da mu je vrati.

Voleo bih da mi se vrati medalja, to mi je prva... Liga je prihvatila molbu i spremna je da mu dodeli novu“, rekao je Pioli u trenucima slavlja.

Iskusni stručnjak je ponosan na svoj tim.

Moji igrači su fenomen. Srećan sam zbog njih, sebe, stručnog štaba, kluba i navijača koji zaslužuju ovaj skudeto. Presrećan sam. Bili smo stabilniji od Intera, imali smo kontunuitet tokom celog prvenstva. Poslednja utakmica koju smo izgubili je bila protiv Specije, a nije ni trebalo da budemo poraženi. Tim se nikada nije predavao, igrači su bili fantastični, i oni koji su igrali više i oni koji su igrali manje. Zaslužili smo skudeto, više smo verovali u njega, jer smo jak tim i zato što sam imao pored sebe dvojicu odličnih menadžera, Maldinija i Masara“.

Italijanski stručnjak kaže da je prošla sezona bila osnova za ovu.

Svi u stručnom štabu smo radili na tome da tim bude jači, bolji... Želeli smo da unapredimo igru iz prošlogodišnjeg prvenstva i znali smo da ćemo se, ako to uradimo, boriti za nešto veliko. Mi smo jak tim koji je uvek verovao u sebe. Bili smo hrabri. Bio je to put koji nas je doveo do toga da budemo najjači“.

Subota, 21.00: (2,15) Liverpul (3,50) Real (3,60)

Imao je kome da posveti ovu titulu.

Ovo je za mog oca. Siguran sam da će, gde god da bude, biti srećan i ponosan na ono što sam uradio“, zaključio je Pioli.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------



tagovi

MilanStefano PioliSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara