©MN Press
©MN Press

Nekad nada zvezdaša, sad se strmoglavio u treću ligu: Bakajoko u najboljim godinama tone sve niže

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 16:23

Bivše krilo crveno-belih igraće Seriju C

Pričalo se da dobro dribla u brzini, da napada prostor, da je drzak na terenu, a miran van njega. Došao je Aksel Bakajoko u Crvenu zvezdu s epitetom igrača školovanog u Interu, pažljivo biranog od skauta Nerazura, ali je na Marakani pokazao... pa praktično ništa. Za crveno-bele je upisao tek osam nastupa (ukupno 201 minut), bez konkretnog učinka poput gola ili asistencije.

Mučio se kasnije Bakajoko po južnokorejskom Čonan Sitiju, a onda je proletos potpisao za Tabor Sežanu i sa pomenutim klubom završio kao pretposlednji 15. na tabeli u slovenačkoj drugoj ligi. Nije Bakajoko dao gol više od pet godina, a onda je upisao dva za Sežanu i skinuo "prokletstvo".

Izabrane vesti

Nije se ni tamo Francuz poreklom iz Obale Slonovače zadržao duže od tri i po meseca, a sada je posle pedesetak dana provedenih u ulozi slobodnog agenta našao novog poslodavca. Bakajoko će ove sezone igrati trećeligaški fudbal, pošto je potpisao za Kazertanu iz Serije C. O kakvom se nivou fudbala radi, dovoljno govori podatak da Kazertana prema Transfermarketu vredi 3.500.000 evra, to je manje od bilo kog kluba u Mozzart Bet Superligi, a u rangu onih iz sredine tabele Prve lige Srbije.

O sumornosti i strmoglavom padu karijere 26-godišnjeg krila dovoljno govori činjenica da gol nije dao od maja 2019. do aprila 2024, a onda je proletos dao pomenuta dva u slovenačkoj drugoj ligi za Tabor Sežanu. I posle dve godine od kada je Bakajoko otišao iz Zvezde i zbog svega što (ni)je nakon toga uradio u daljoj karijeri, ostaće zauvek misterija, da se o tome razmišlja kao svojevrsnom fenomenu, kako je igrač tog kvaliteta završio na Marakani?


tagovi

Aksel BakajokoFK Crvena zvezdaSerija CLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara