©Reuters
©Reuters

Neka čeka Samardžić: Lacio za 15.000.000 pazario Snajderovog učenika, Grinvud upitan

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 00:11

Nebeskoplavi su ranije imali uspeha sa holandskim defanzivcima, da vidimo da li će sada pogoditi i sa navalnim igračem

Jap Stam, Stefan De Fraj, Edson Brafhajd, Vesli Hut nosili su dres Lacija sa više ili manje uspeha, ali su generalno svi oni ostavili pozitivan utisak na Olimpiku, a posle brojnih odbrambenih igrača, Rimljani će pokušati da korist izvuku i od jednog holandskog ofanzivca. Desnokrilni napadač Verone Tižani Noslin zamenio je Grad Ljubavi prestonicom u transferu vrednom 15.000.000 evra, a klubu Stefana Mitrovića (dok nije otkucala ponoć i Darka Lazovića) pripašće i deset odsto od naredne prodaje. Momak rođen u Amsterdamu pre 25 godina zarađivaće 1.500.000 evra godišnje, a ugovor je potpisao do leta 2029.

Merka Lacio već danima Lazara Samardžića i Mejsona Grinvuda, ali je prvo obavio lakši deo posla i doveo strelca pet golova u Seriji A prethodne sezone. Potpis Noslina ne bi trebalo da smanji šanse srpskog veziste da se preseli na Olimpiko budući da se radi o igračima koji igraju na različitim pozicijama, ali se to ne može reći i za Grinvuda. Italijanski mediji navode da su dolazak Holanđanina verovatno znači i odustajanje od potpisa bivšeg napadača Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Najinteresantnije u čitavoj priči jeste činjenica da je Verona praktično za šest meseci zaradila na Noslinu 12.000.000 evra, uzimajući u obzir da su plavo-žuti zimus izdvojili 3.000.000 Fortuni Sitard za kupovinu 183 centimetra visokog krila. Impresionirao je Noslin u prethodnoj polusezoni, pošto je u timu iz donje polovine tabele zabeležio respektabilan učinak od pet golova i četiri asistencije na 17 utakmica. Dobra forma privukla je interesovanje Mančester junajteda, Fjorentine i Bolonje, ali je Lacio bio najkonkretniji od početak i realizovao transfer koji je na 17. mestu u istoriji Lacija po visini obeštećenja na novog igrača. Interesanto je da je 15.000.000 primera radi platio i za Darka Kovaćevića Juventusu 2001. godine. Da posao bude privden kraju pomogla je i činjenica da je novi trener Lacija Marko Baroni, koji je prethodne sezone vodio Veronu.

Uspon Noslinove igračke karijere počeo je u sezoni 2020/21 kada je nastupao za holandskog niželigaža DHSC, klub koji je pozat kao prvi u karijeri Veslija Snajdera, a čak je i stadion na kom nastupa pomenuti tim dobio ime po penzionisanom virtuozu. Koliko je Snajder angažovan oko svog matičnog kluba, govori i činjenica da je baš u sezoni 2020/21 bio pomoćni trener i naućio Noslina mnogim finesama, o čemu je i nova akvizicija Lacija svojevremeno i sama govorila.


tagovi

Tižani NoslinVesli SnajderMejson GrinvudLazar SamardžićLacioTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara