Nejmar namignuo Arapima! Uzima 330.000.000, ide kod Sergeja i ostavlja Embapea u Parizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 12:31

Izgleda da se nazire kraj ovo ludnici...

Izgleda da se klupko polako odmotava i počinje da se nazire šta stoji iza vraćanja Kilijana Embapea u tim. Navodno, to je Nejmar, odnosno njegov sve izvesniji odlazak u Saudijsku Arabiju?!

Zvuči čudno? Pa i nije ako se zna koliko je Embapeu stalo da bude aposlutni lider i prva zvezda ekipe, u šta smo mogli da se uverimo prilikom poslednjih pregovora i potpisa novog ugovora sa Parižanima, kada je tražio od 'ptice mleko', lično odbrao novog sportskog direktora, zahtevao da vodi glavnu reč u svlačionici. O novcu da ne govorimo. PSŽ ga je učinio daleko najplaćenijim fudbalerom na planeti.

Izabrane vesti

Voleli ga ili ne voleli, njegova sujeta očito utiče na sve odluke, a sada bi mogla da dovede do toga da nakon čitavog karambola ostane na Parku prinčeva. I to jer se PSŽ rešio preostala dva velika superstara. Zapravo, Leo Mesi je otišao, dok je Nej na izlaznim vratima.

Nejmar je sve do pre 24 sata preferirao povratak u Barselonu. Ali tokom noći se izgleda dosta toga promenilo. Al Hilal je krenuo u konkretnu akciju, ponudio igraču godišnju platu od 80.000.000 evra neto, ovaj odbio, međutim tu se priča nije završila.

Saudijci su bili uporni, kontaktirali i igračevog oca, uključivši i njega u ubeđivačku mašineriju. Na kraju su ponudu podigli na čitavih 100.000.000 evra, sa godišnjim bonusima od 10.000.000?!

To je cifra koja je u pricipu prihvaćena od strane Nejmarovih zastupnika, čeka se samo konačan mig brazilskog asa. Pojedini mediji navode da bi sledeći korak trebalo da bude sporazumni raskid ugovora sa Pari Sen Žermenom, kako bi nejmar kao slobodan igrač mogao da se preseli u Arabiju i dobije pomenutu astronomsku cifru.

Ugovor koji su mu spremili imao bi vrednost do 2026. godine. U prevodu, Nejmar bi inaksirao najmanje 330.000.000 evra. U pitanju su neto cifre.

Podsetimo, Barsa mu je nudila tek 15.000.000 po godini...

Kakvu korist u svemu (raskidu ugovora sa Nejmarom, pre svega) vidi PSŽ? Pa sva je prilika da na ovaj način pokušava da umanji štetu koja bi nastala Embapeovim odlaskom.

Ako Nejmarov odlazak znači da Kilijan ostaje, onda to i nije tako loš poslovni potez, zar ne?

"Posle veoma konstruktivnih i pozitivnih razgovora između Pari Sen Žermena i Kilijana Embapea pred utakmicu protiv lorijana, igrač je jutros vraćen u prvi tim i ponovo trenira", stoji u kratkom saopštenju Parižana, izdatom pre nekoliko sati.

Rasplet se bliži, napokon...


tagovi

NejmarKilijan EmbapeLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara