Partizan na derbiju (©MN Press)
Partizan na derbiju (©MN Press)

Nedelja visokog napona za crno-bele: „Marakana“ u sredu, pa TSC u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 10:47

Odlučujuće borbe za finale Kupa i za drugo mesto u prvenstvu

Rekao je Albert Nađ, vršilac dužnosti prvog trenera Partizana na 173. večitom derbiju, da je za njega ta utakmica, čim se završila, postala daleka prošlost.

Prosto, stručni štab i igrači crno-belih nemaju vremena da žale za prosutim mlekom, jer iako su imali vođstvo od 2:1, izgubili su utakmicu. Prst krivice luta od glavnog sudije do defanzivaca crno-belih, a možda ni izmene nisu bile najsrećnije, ali i za tu veliku analizu vremena u Humskoj, odnosno, Zemunelu – nema.

Izabrane vesti

Jer, Partizana čeka nedelja visokog napona, u kojoj će voditi još dve velike borbe, a pobedama bi mogli sezonu da na kraju ipak učine uspešnom. Najpre će crno-beli u sredu ponovo na „Marakanu“, gde ih čeka sa Crvenom zvezdom duel u polufinalu Kupa Srbije. Jedna utakmica od 90 minuta, eventualno penali posle nje ako bude nerešeno. Neko mora da izađe sa terena kao pobednik.

A, onaj kojem budu ruke visoko podignute na kraju, imaće priliku da se bori u Loznici, kako za sada stoje stvari, za trofej Kupa. Partizanu bi taj pehar, koji mu izmiče od 2019. godine, iako samo prošle sezone nije bio finalista, svakako ulepšao sezonu u koju je ušao bez ikakvih velikih očekivanja, kako u klubu, tako i među navijačima. Zato je, sa rezultatke strane gledano, utakmica u sredu za crno-bele bitnija nego ova što su igrali sinoć.

Kako god da prođe u sredu, za Parni valjak teška utakmica ide i u nedelju. U Humsku dolazi TSC, koji je zaostatak za crno-belima juče sveo na sedam bodova. I moraće i tu Partizan da zapne, da makar sačuva to rastojanje u odnosu na vicešampiona, da ne bi ponovo upao u dramatičnu trku u poslednjih pet kola za poziciju broj dva, koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

TSC ove sezone nema poraz od Partizana, štaviše, poslednje gostovanje u Humskoj završio je pobedom od čak 4:0, koja i te kako žulja Duljaja i njegov tim. Topolčani će u nedelju biti svežiji, odmorniji, rasterećeniji i motivisani da ponovo pobede Parni valjak i uvuku ga u trku za drugo mesto do kraja šampionata.

Tri paklene utakmice u sedam dana. Opet, po onom stihu: Na muci se poznaju junaci...


tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara