Toma Bašić i Nikola Zalevski (©Reuters)
Toma Bašić i Nikola Zalevski (©Reuters)

Neće da produži ugovor, neće ni da ode – zakucajte ga za tribine!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 12:42

Roma vrši pritisak na Nikolu Zalevskog da pređe u Galatasaraj ili ako već ostaje da saradnja bude obnovljena

Držali su Nikolu Zalevskog u Rimu kao malo vode na dlanu, podilazili su svom detetu, kumili ga i molili da produži ugovor. Ništa nije vredelo, pa su okrenuli ploču.

Ima dve opcije: ili da produži saradnju ili da danas ode u Galatasaraj. Ako neće ništa od toga, onda mu sleduje selidba na tribine. Ušao je u poslednju godinu ugovora i u Romi nemaju nameru da ga tetoše i dopuste mu da igra i ode bez finansijske naknade.

Izabrane vesti

Još pre utakmice sa Juventusom je Nikola Zalevski dobio predlog novog ugovora i – odbio ga. Pokušali su u rimskom klubu još dva puta, poslednji jutros, međutim, promene raspoloženja kod Poljaka rođenog u italijanskom Tivoliju nije bilo. Da sve bude gore po Romu, odbio je i ponudu Galatasaraja i tako upropastio dogovor dva kluba.

Roma je paralelno radila na obnovi sa igračem i prodaji. Prva želja bila je da Nikola Zalevski ostane i dobije bolje uslove, no kada je igrač koji je ušao u poslednju godinu ugovora počeo da zateže, gledali u italijanskom klubu kako da zarade. I na papiru je stajala sasvim pristojna cifra: 11.000.000 evra fiksno, plus 1.000.000 kroz bonuse i procenat od naredne prodaje.

Prihvatili su to u Večnom gradu, ali je Poljak rešio da svima kvari planove. Nisu mu se dopali lični uslovi oko kojih je pregovarao sa turskim klubom, želi da dobije više od 2.500.000 evra i pride da njegovim zastupnicima pripadne 500.000 evra. Za sada dogovor nije postigao, a na jutarnjem treningu nije bio u kombinaciji.

Namera odgovornih u Romi je da na Nikolu Zalevskog izvrše pritisak, da ga primoraju da prihvati ponudu Galatasaraja, kad već nije novi ugovor sa matičnim klubom. Otuda i pretnja da bi u narednih godinu dana mogao da bude zakucan za tribine.

Poljski reprezentativac se navodno već pozdravio sa saigračima, što ukazuje na to da bi do kraja dana mogao da obrne ćurak i rukuje se sa ljudima iz Galatasaraja. Šampion Turske bi danas mogao da ozvaniči niz pojačanja. Augzburgu je dostavio zvaničnu ponudu za Rubena Vargasa, a sa Rolandom Šalajem iz Frajburga bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor.

Biće vruće do kraja dana na Bosforu…




tagovi

Letnji prelazni rok 2024RomaGalatasarajNikola Zalevski

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara