Nastavlja se krkljanac u Hrvatskoj: Hajduk dao dva autogola i kiksirao, Gorica slavila u Rijeci

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 21:42

Dambrauskas prekinuo niz, samo 3:3 protiv Lokomotive

Daleko je od top kvaliteta, ali hrvatsko prvenstvo ozbiljno „preti“ da postane jedno od najzanimljivijih u Evropi. Posebno kada je reč o borbi za šampionsku titulu. Hajduk se pod vođstvom litvanskog stručnjaka Dambrauskasa profilisao kao prvi favorit. Igrali su Bili sjajno u poslednje vreme, plesali po travi Maksimira, živeli na moćima sjajnog Marka Livaje. I onda su po starom običaju uprskali. Kada je šampionska euforija zahvatila Split i kompletnu Dalmaciju, Hajduk je kiksirao. Na volšeban način tim sa Poljuda ostao je bez celog plena protiv Lokomotive (3:3), pošto je postigao dva autogola.

Na taj način litvanski stručnjak Dambrauskas prekinuo je fantastičan niz od pet uzastopnih pobeda i usporio šampionskoj trci. Morao je Hajduk da juri prednost od 11. minuta kada je Elez posle centaršuta sa desne strane pogodio sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Vratio se Hajduk u igru pogotkom Livaje, što je bio konačn rezultat prvog poluvremena. A onda u nastavku – kompletna žurka. Lokomotiva je osetila slabost odbrane splitskog kluba i došla do novog vođstva u 63. minutu.

Hajduk je pokazao veliko srce. Čak se činilo da će, kao u Rijeci, izgubljenu situaciju pretvoriti u kompletnu pobedu. Mlakar je dao dva gola i doneo veliku radost navijačima Hajduka u Kranjčevićevoj. Međutim, do kraja meča Bili su postigli još jedan gol. Ali ovog puta sopstvenu mrežu pogodio je Katić

Današnje rezultate kao da je naručio Dinamo iz Zagreba. Jer Hajdukov kiks nije jedino lepo što se desilo Modrima. Gorica je napravila malu senzaciju na Rujevici i savladala lidera Rijeku (2:1). Domaćin je odigrao jedan od najslabijih mečeva u sezoni, do te mere da su svi hrvatski mediji konstatovali da konačan rezultat apsolutno nije realan. Odnosno da je Gorica zaslužila da slavi većom razlikom. Tome u prilog i podatak da je Gorica imala čak devet šutava ka golu Rijeke u prvom poluvremenu. Domaćin samo jedan.

Gorica je uspela da naplati inicijativu u 64. minutu kada je kada je Kristijan Lovrić pogodio na prepoznatljiv način, udarcem sa 20 metara. Potom je pogodio i Delfi.

Razlika između prog i četvrtog tima u Hrvatskoj je šest bodova. S tim što Osijek već sutra može da se vrati na lidersku poziciju. Zicer ima i Dinamo....

HRVATSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Istra – Hrvatski Dragovoljac 3:0 (2:0)

/Mahmud 19, Bande 27, Lisica 72/

Subota

Lokomotiva - Hajduk 3:3 (1:1)

/Elez 11 ag, Marić 63, Katić 87 ag - Livaja 33, Mlakar 76 i 80/

Rijeka - Gorica 1:2 (0:0)

/Drmić 78 - Lovrić 74, Delfi 75/

Nedelja

13.00: (1,45) Osijek (4,30) Šibenik (7,75)

17.05: (1,25) Dinamo Z. (6,25) Slaven (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Livaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara