Samo jedan navijač na tribinama, a ni on nije među živima (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 21:34

Prazne tribine na Mestalji

U svakoj drugoj situaciji zapitali bismo: a za koga to igrate fudbal? Brujali bismo o štetnosti kolektivne kazne ili šta već. Međutim, u situaciji ovakvoj kakva je nije najpametnije praviti se previše pametan. Osim možda ako vam ispred imena ne piše: epidemiolog. Sudbinu ne treba izazivati i svi zajedno možemo samo da saslušamo šta nam savetuju oni najpozvaniji da govore o korona virusu. Ali tužno je bilo večeras na stadionu Mestalja. Valensija u pokušaju da učini nemoguće i nadoknadi 1:4 iz Italije, Atalanta sa misijom da ostvari najveći evropski uspeh u istoriji kluba…

I sve to pred praznim tribinama Mestalje. Kao da se ne igra Liga šampiona. Kao da je neka trening utakmica. Jesmo se u Srbiji nagledali sličnih primera, ali uglavnom smo sami i bili krivi za to. Ovde krivaca nema. Ima samo žrtvi.

Izabrane vesti

Recimo, onih nekoliko stotina navijača Valensije koji su se uprkos zabrani okupili oko stadiona s namerom da dočekaju autobus s ekipom i iskoriste bar taj trenutak da im poruče da su ipak uz njih.

Na tribinama pak samo jedan navijač, a ni on nije među živima. Nekako bizarno prigodno je izgledala bronzana statua podignuta u čast Visenta Navara, Valensijinog navijača sa članskom kartom broj 18, čoveka koji je pratio i osvajanje Kopa del Generalisima 1967. i koji je potom zbog bolesti izgubio vid, ali je svejedno nastavio da do kraja života – umro je pre nepune tri godine – sa sinom dolazi na svaku utakmicu na Mestalji kako bi osetio tu iskonsku, fudbalsku emociju.

Klub mu se posle smrti odužio time što mu je doživotno rezervisao mesto broj 164 u 15. redom centralne tribine na Mestalji. Večeras je Visente bio baš usamljen.

gallery

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara